Anti winterdip tips

Anti Winterdip tips

Dagen die korter en kouder worden, weinig zonlicht en voorlopig is de zomer nog heel ver weg. Als jij gevoelig bent voor een winterdip, dan kunnen deze omstandigheden er voor zorgen dat jij je moe, neerslachtig of futloos voelt. Ondanks dat we best kunnen voorstellen dat een warm bed de pijn verzacht, willen we je door middel van de volgende tips helpen om de winter vol energie door te komen.

1. Breng tijd door in de buitenlucht.
Het liefst zo vroeg mogelijk: het licht in de ochtend bevat relatief veel blauw, iets wat je helpt om wakker te worden. Daarbij is het goed om je bloot te stellen aan veel licht. Voel jij je lekkerder bij lichttherapie, dan is dat natuurlijk ook een optie!

2. Blijf bewegen.
Regelmatig bewegen verkleint de kans op een winterdip. Dus grijp deze kans aan om deze maand vaker naar Curves te komen! (Kun jij meteen in het ritme komen voor de Fit to the Finish-actie – en die kaart? Die krijg je vol!).

3. Haal daglicht binnen in je huis.
Ook binnen heeft daglicht invloed op je lichaam. Gooi dus je gordijnen open en zorg dat elke mogelijke zonnestraal je huis binnen kan komen.

4. Eet gezond.
Lekker veel groenten, fruit, vis, enzovoort. Vermijd suikers zo veel mogelijk.

5. Iets leuks in het vooruitzicht.
Zorg dat jij je ergens op kunt verheugen. Plan een uitstapje, beloof jezelf iets cadeau te doen over een paar dagen, maak alvast plannen voor je vakantie volgend jaar. Wees lief voor jezelf en hou je gedachten positief!

Bron