3 eenvoudige mindfulness oefeningen speciaal voor jou!

Mindfulness oefeningen

Mindfulness bestaat bij lange na niet alleen uit mediteren. Fijn, want niet iedereen vindt mediteren even aantrekkelijk klinken. Gelukkig kun je het dus ook op andere manieren toepassen. Of eigenlijk in vrijwel alles wat je doet! Een gezonde gewoonte die veel rust en energie geeft. Om die reden hebben wij 3 eenvoudige mindfulness oefeningen speciaal voor jou op een rij gezet.

Mindful in wat je doet
Voor deze oefening kies je een eenvoudige, overzichtelijke bezigheid uit. Denk bijvoorbeeld aan het fietsen of lopen naar je werk, het eten van een boterham, groenten snijden of strijken.

Besteed terwijl je deze activiteit uitvoert al je aandacht aan deze eenvoudige taak. Blijf met je gedachten bij deze taak tot deze helemaal klaar is. Let op dat je je gedachten niet verliest in andere gedachten en oordelen. Dwaal je wel even af? Merk het op en breng je gedachten terug naar de door jou gekozen activiteit. Heb je de activiteit volbracht? Dan mag je jezelf best een complimentje geven!

Van binnenuit
Plof je op de bank of loop je naar de supermarkt? Voel je lichaam dan eens van binnenuit. Let op je ademhaling, je hartslag, je voeten op de grond… Voel je benen, je rug, je buik, je lichaam!

Heb je er wel eens over nagedacht wat je lichaam allemaal voor je doet? En dat zonder een wederdienst ervoor te vragen? Wees dankbaar voor dat mooie, complexe en kostbare lichaam.

Heb geduld
Op werk gebeurt het ons allen vaak zat dat dingen met enige haast moeten gebeuren. Dit geeft stress en resulteert in het afraffelen van taken zodat je meer kunt doen in een korte tijd. Kortom; snel is goed, langzaam is slecht.

Maar doe je alles snel dan ontneem je jezelf de kans om stil te staan bij wat je doet. Om te ervaren wat je doet. En juist daarin vind je ontspanning en energie.

Als het even kan, neem dan de tijd om iets te doen met geduld. Net iets rustiger dan anders dus! Houd je aandacht erbij en wees bewust van wat je aan het doen bent. Raffel het niet af maar neem de tijd.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Growing Mindfulness