Meer planten is meer geluk!

Planten op kantoor

Planten hebben verschillende voordelen. Zo hebben planten verschillende gezondheidsvoordelen, onder andere doordat zij de lucht in je huis zuiveren. Verder zijn er nog meer redenen om planten in huis te halen. Welke redenen dat zijn?

  1. Planten zorgen voor geluk!
  2. Planten verminderen stress.
  3. Ze hebben een positieve invloed om je productiviteit.
  4. Planten zorgen voor uithoudingsvermogen.
  5. Stekken maar…

Planten zorgen voor geluk
Misschien heb je al wel eens gehoord dat planten voor geluk zorgen. En wat blijkt… Dat is ook echt zo! Uit Brits onderzoek is gebleken dat planten zorgen voor een gelukkig gevoel. Sowieso maakt een groene omgeving mensen gelukkiger. Woon je dus midden in de stad en kun je niet eenvoudig een bosrijke omgeving opzoeken, dan is het natuurlijk wel een optie om jouw huis aan te kleden met planten.

Minder stress door planten!
Bekend is dat bijvoorbeeld onze huisdieren helpen tegen stress. Maar wist je dat planten ook kunnen zorgen voor een vermindering van stress? Wanneer je naar een plant kijkt reageert je lichaam hier onbewust op. Hetzelfde gebeurt wanneer je in de natuur bent zoals we in het vorige punt beschreven. Je lichaam en geest komen tot rust en stress neemt af.

Let overigens wel op dat je kiest voor niet giftige planten wanneer je ook huisdieren hebt!

Positieve invloed op productiviteit
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat planten op de werkvloer een positieve invloed hebben op de productiviteit van medewerkers. Dit geldt natuurlijk niet alleen op kantoor… Vooral nu we allemaal veelal thuis aan het werk zijn geldt dat ook voor onze huizen.

Onderzoek van Ambius en RUG heeft aangetoond dat de concentratie en daarmee productiviteit in een omgeving met planten met 15 tot 19% positief beïnvloed wordt. De werknemers gaven aan zich prettiger en meer thuis te voelen, ervaren een betere luchtkwaliteit en kunnen zich beter concentreren. Reden genoeg om jouw werkplaats thuis ook in te richten met planten, toch?!

Een beter uithoudingsvermogen
Een ruimte met planten roept bij mensen over het algemeen een fijn gevoel op. Wanneer jij beter in je vel zit kun je beter tegen ongemakken. Het resultaat hiervan is dat je makkelijker, langer door kunt gaan zonder dat je direct stress ervaart. Je zou dus kunnen zeggen dat je uithoudingsvermogen verbeterd door planten 😉

Stekken maar!
Wanneer je net met planten begint is het allemaal even aftasten. Maar hoe leuk is het als je straks de slag te pakken hebt en kunt beginnen met het stekken van je eigen planten?! Deze stekjes kun je namelijk poten in een nieuw potje, waarna hij met de juiste liefde en aandacht weer uitloopt in een prachtige, volwaardige plant! Een plant die je bijvoorbeeld cadeau kunt geven aan iemand zonder dat je geld hoeft uit te geven aan een nieuwe plant. Ook weet je precies hoe je deze moet verzorgen en hoe de plant zich ontwikkeld waardoor je de ontvanger handige tips kunt geven!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: BMC Public Health | Science Direct