,

Buiten is beter dan binnen

Buiten is beter

Bij veel banen ontkom je er bijna niet aan. Je zit langer binnen dan dat je buiten bent. Toch is het een aanrader om voldoende naar buiten te gaan. Buiten zijn heeft namelijk verschillende voordelen. Dit zijn de belangrijkste redenen!

Mentale rust en sterker worden
Heb je last van stress, dan is een bezoek aan de natuur een echte aanrader. In de natuur ontspan je namelijk beter. Hierdoor herstel je beter van stress. Dit heeft als gevolg dat je bloeddruk en hartslag dalen.

Ook kun je in een groene omgeving beter denken en concentreren. Er is minder afleiding (van het dagelijks leven) om je heen waardoor je je echt even op jezelf kunt richten. Het doet je stemming goed waardoor neerslachtigheid, depressiviteit en angst minder snel invloed op je zullen hebben.

Steviger in je schoenen
In de samenleving van nu is slecht slapen, neerslachtigheid, een burn-out en angst niet vreemd. Er zijn namelijk nog maar weinig momenten dat je ‘echt’ alleen bent. Ben je niet onder de mensen, dan is de kans groot dat je een smartphone gebruikt om in contact te blijven. Toch is het goed om zo nu en dan even de tijd voor jezelf te nemen. Bijvoorbeeld door een lekkere wandeling te maken in de natuur.

Zo’n wandeling in de natuur kan voor mensen die bovengenoemde problemen ervaren zorgen voor een grote verandering. Wandel een eind weg en laat alle drukte even achter je. Geniet van de natuur om je heen. Door alles wat er om je heen gebeurt zal je merken dat je weer alert wordt en minder snel schrikt van dingen.

Daarnaast ga je weer even terug naar een van onze basisbehoeften; de zon op onze huid en de zuurstof in onze longen!

Sterker = meer zelfvertrouwen
Wanneer je veel buiten bent wordt je lichaam sterker. Niet alleen doordat je meer beweegt, maar ook doordat je keer op keer wordt blootgesteld aan de weerselementen. Fiets je bijvoorbeeld elke dag naar werk toe, door weer en wind, dan word je hier zowel lichamelijk als geestelijk sterker van.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: GezondNU | GezondNU