Eerste Hulp Bij Muggenbulten

Muggenbulten

De afgelopen weken viel ons op hoe enorm veel muggen er zijn… Wanneer je ’s avonds nog rustig buiten zit om wat af te koelen wordt de rust met grote regelmaat verstoord. Echter, ga je naar binnen dan is het kwaad al geschied. De enige na de andere muggenbult ontpopt zich. We weten allemaal dat krabben niet de juiste oplossing is. Een kruisje er in zetten dan maar? Of is er een betere manier om van die vervelende jeuk af te komen?

Het kan anders
Nou kun je met je nagel een kruisje in de muggenbult zetten. De jeuk verdwijnt even, maar komt vaak al vrij snel weer terug. Op naar de drogist dan maar om een middeltje tegen de jeuk te halen! Hoo, stop! Voor je naar de winkel gaat kun je iets anders proberen, namelijk iets wat je sowieso in huis hebt.

Tandpasta is je redding! Budget, te vinden in elk huishouden en razend effectief. Wrijf gewoon even gedurende twee minuutjes wat tandpasta op de muggenbeet. De jeuk verdwijnt. En nee, dit is niet voor even.

Herhaal het aanbrengen van de tandpasta dagelijks om van de jeuk af te zijn. Naast de jeukstillende werking zal ook de zwelling van de bult verminderen.

De mentol in de tandpasta is namelijk jeukstillend! Kortom; geen stinkende, dure middeltjes… Tandpasta is in dit geval je beste vriend.

Andere opties
Naast tandpasta schijn je ook te kunnen kiezen voor azijn, ammoniak, ui, aftersun, tea tree olie of tigerbalsem. Kies bij voorkeur wel een aftersun met zoveel mogelijk natuurlijke producten erin.

Best wat verschillende opties. Er zit dan ook vast en zeker een product bij die je thuis in het kastje hebt staan!

Heb jij andere tips die anderen sowieso moeten weten? Deel ze dan vooral in de comments onder dit bericht! Ook zijn wij erg benieuwd of jij een van de ‘andere opties’ hebt geprobeerd. Werkt het?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Oma weet raad