4x dingen in huis die jouw energie opvreten

Vermoeidheid energie

Slaap je voldoende, maar blijf je moe? Ondanks voldoende nachtrust en een gezonde levensstijl kan je energie toch te wensen overlaten. Verschillende dingen in huis kunnen hier invloed op hebben… Benieuwd of een van de volgende dingen misschien stiekem jouw energie opvreet?

Een rommelige omgeving
Opruimen en schoonmaken is vaak niet de leukste activiteit die je kunt bedenken. Toch kan het bijdragen aan het krijgen van meer energie. Ook terwijl het energie kost om te doen… Een rommelige omgeving vraagt namelijk veel van je energie. Het geeft stress en door stress word je moe. Reden genoeg om toch eens aan de slag te gaan en voor het rustige, opgeruimde huis te gaan.

Beeldschermen
We hebben er al eens eerder over geschreven… Beeldschermen en het blauwe licht dat zij verspreiden. Niet alleen je tv, maar ook je computer, tablet en telefoon verspreiden blauwlicht. Dit blauwe licht heeft een negatieve invloed op de aanmaak van melatonine. En we hebben juist melatonine nodig om ’s nachts goed in slaap te kunnen vallen. Een tekort aan melatonine kan ervoor zorgen dat je slaap korter en minder diep wordt waardoor je minder uitgerust wakker wordt.

Cafeïne
In de ochtend geeft een goede kop koffie juist een boost aan energie… Maar drink je er te veel van, dan werkt het juist averechts. Bij een te hoge inname van cafeïne krijg je geen boost aan energie meer. Je wordt er juist moe van. Wist je dat je bij het drinken van meer dan twee kopjes koffie eigenlijk al te veel cafeïne binnen krijgt?

Te weinig daglicht
Open de gordijnen, ga even wandelen, slurp al het zonlicht wat mogelijk is op! Wanneer je te weinig daglicht ziet kan dit grote invloed hebben op de hoeveelheid energie die je hebt. Ook kan het invloed hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Een te kort aan daglicht verstoort namelijk de aanmaak van melatonine met een slechte nachtrust als gevolg.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.