Kreukels in je kleding verwijderen met ijsblokjes

Kreukels in je kleding verwijderen

Wist je dat je kreukels in je kleding eenvoudig kunt verwijderen met behulp van ijsblokjes? Op die manier hoef je dus niet meer elke keer het strijkijzer tevoorschijn te halen of naar de stomerij. Nee, met deze handige truc heb je in no-time jouw kleding glad en kreukelvrij!

Heb jij veel items in je kledingkast die snel kreuken? Maar heb je geen tijd of zin om het strijkijzer tevoorschijn te toveren? Wij begrijpen dat maar al te goed! Gelukkig is er niets om je zorgen over te maken. Het enige wat je hoeft te doen is je vriezer voorzien van (meer dan) voldoende ijsblokjes. Verder heb je een droger nodig en dan ben je klaar om aan de slag te gaan.

Zo werkt het volgens Apartment Therapy
Zet om te beginnen de droger aan. Stel de droger vervolgens in op de warmste stand. Gooi vervolgens maximaal (!!) drie ijsklontjes in de droger. Doe er een paar kledingstukken bij en wacht rustig af.

Let wel op; zet de droger niet te lang aan. Doordat de droger op de hoogste stand staat, bestaat er een kans dat kledingstukken kunnen krimpen.

Let daarom ook op welke kledingstukken je in de droger doen. Katoen en wol zijn voorbeelden van stoffen die snel krimpen wanneer je ze in de droger gooit.

Is alles zover, open dan de droger. Let wederom op… De kleding zal warm zijn, net als de stoom die uit de droger komt! De stoom die ontstaat doordat de ijsklontjes smelten en verdampen zorgt ervoor dat je kleding gestoomd wordt en maakt je kleding eenvoudig kreukvrij.

Liever niet met ijsklontjes en de droger aan de slag? Een stoomapparaat is een ware aanrader! Met behulp van zo’n apparaat heb je in slechts één minuutje je complete outfit kreukvrij. Je hoeft minder lang te wachten tot het apparaat opgewarmd is en je kleding blijft er op-en-top uitzien.

Wat is jouw ultieme tip voor kreukvrije kleding?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Apartment Therapy