Notencake met peer en sinaasappel

Notencake recept

Zo nu en dan mag je jezelf best een beetje verwennen! Bijvoorbeeld met een heerlijke, zelfgemaakte cake plak cake. En als die cake dan ook nog eens zo gezond mogelijk is, dan is dat natuurlijk helemaal goed.

Dit heb je nodig:

  • 75 gram walnoten + paar om te garneren;
  • 75 gram blanke amandelen + paar om te garneren;
  • 1 peer;
  • 125 gram boter;
  • 150 gram suiker;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 2 eieren;
  • 125 ml karnemelk;
  • 1 tl piment;
  • rasp van 2 sinaasappels + circa 40 milliliter van het sap;
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel.

Zo maak je het:
Hak om te beginnen de noten grof. Maak de peer schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet in de tussentijd de oven aan op de voorverwarm stand op 175°C.

Smelt vervolgens de boter, vet een cakeblik in en bekleed de onderkant eventueel met bakpapier.

Meng de gesmolten boter met de 150 gram suiker, het zakje vanillesuiker, de eieren, de karnemelk, piment en de helft van de sinaasappelrasp. Roer ook het bakmeel er doorheen en schep het geheel in de vorm.

Alles in de vorm? Bak de cake in het midden van de oven gedurende 50 tot 60 minuten tot deze gaar is. De cake is klaar wanneer je in het midden een prikkertje erin kunt steken en deze er weer schoon uitkomt.

Laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en zet hem vervolgens zonder vorm op een rekje om verder af te koelen.

Garneer de cake met de nootjes.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!