Herfstrecept: geroosterde pompoen uit de oven

Geroosterde pompoen

Het is herfst… De blaadjes vallen van de bomen, de temperaturen zijn gedaald en het regent (helaas!) met grote regelmaat. En wat dacht je van de pompoenen?! Naast de gekleurde blaadjes vormen die misschien wel HET typische beeld van de herfst. En laat het nou zo zijn dat pompoenen er niet alleen leuk uit zien. Ze zijn ook heerlijk om te eten.

Geroosterde pompoen
Een zoete smaak, zachte structuur en een brede inzetbaarheid. Met pompoen kun je alle kanten op. In no-time maak je er een heerlijke pompoensoep van, een gezonde salade of een lekkere saus voor bij de pasta. Maar pompoen is ook lekker wanneer je het alleen even roostert!

Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen;
  • 2 el kokosolie of milde olijfolie;
  • Zout en peper naar smaak;
  • 5 takjes tijm;
  • 3 tenen knoflook (optioneel).

Zo maak je het:

Halveer om te beginnen de pompoen en verwijder de pitten met behulp van een lepel. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 225 graden. Snijd vervolgens de pompoen in parten en meng deze met de olie, peper en een klein beetje zout naar smaak.

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen daarover. Verdeel ook de takjes tijm over de bakplaat.

Gebruik je de knoflook in dit recept? Plet in dat geval de teentjes met behulp van de platte kant van een koksmes en leg deze tussen de pompoen parten op de bakplaat.

Rooster de pompoen ongeveer 25-30 minuten in de oven zodat het vruchtvlees zacht wordt.

Smakelijk eten!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Women’s Health