2x iets lekkers met Avocado

Avocado avocadotaart

Dat avocado heel erg gezond is weten we natuurlijk al wel langer dan vandaag. Avocado’s zitten namelijk volgeladen met gezonde vetten en waardevolle voedingsstoffen. Er zijn talloze gerechten waar je avocado aan kunt toevoegen, maar wij delen vandaag deze twee recepten met jou! Geniet ervan!

Groene Smoothie (2 flinke glazen).
Wat heb je nodig?
+/- 180 gram gewassen spinazie / 1 rijpe banaan / 1 avocado / 250 ml amandeldrank (vervanger: water).

Hoe maak je het klaar?
Doe de spinazie in een blender, schil de banaan en doe die er bij. Snijd vervolgens de avocado doormidden, verwijder de pit en hol de vrucht uit met een lepel. Voeg de avocado en de amandeldrank toe aan het geheel. En dan: mixen maar!

Mocht je de drank te dik vinden, dan kun je eventueel nog water toevoegen om het wat te verdunnen.

Avocado taart (voor 12 personen).
Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 45 gram ongezoute amandelen / 150 gram gedroogde dadels / 65 gram paranoten / 35 gram pecannoten / 2 theelepels gesmolten kokosolie / 50 gram kokosschilfers.
Voor de vulling: 5 hele rijpe avocado’s / 2 citroenen / 150 gram agave siroop / 150 gram gesmolten kokosolie / 1/4 theelepel vanille extract / 1/2 theelepel rozenwater.

Hoe maak je het klaar?

Vet een ronde springvorm (+/- 21 cm) in met bakboter. Voeg de amandelen, dadels, paranoten en pecannoten samen in een kom met water: laat deze 1 uur weken. Giet vervolgens het water weg en mix de noten samen met de kokosschilfers en de gesmolten kokosolie totdat je een kruimig mengsel overhoudt. Dit mengsel verspreid je vervolgens gelijkmatig over de bodem van de springvorm (eventueel kun je hem aandrukken met bijvoorbeeld een lepel).

Zet de bodem vervolgens (minimaal) 20 minuten in de vriezer, zodat hij goed hard kan worden.

Ondertussen kun je verder met de vulling: snij en schil de avocado’s. Meng het vruchtvlees samen met het citroensap, het agave siroop, de gesmolten kokosolie, vanille extract en het rozenwater totdat je een mooie smeuïge textuur overhoudt.

Kijk of je bodem al goed hard is en haal die vervolgens uit de vriezer. Verspreid de vulling gelijkmatig in de springvorm en zet het geheel daarna terug in de vriezer. Na 2 à 3 uur is je taart klaar om gegeten te worden!

Wij maakten deze taart natuurlijk ook. Zien hoe wij dat deden en weten wat wij van de smaak vonden? Klik HIER!

Eet- (en drink)smakelijk!