bh wassen

Lingerie wassen is en blijft lastig. Want hoe vaak moet het nou eigenlijk? Kan het in een waszakje of moet het toch echt met de hand? Op welke temperatuur kun je jouw bh het beste wassen? En ga zo maar door… Wij hebben het verlossende antwoord voor je!

Hoe vaak wassen
Ondanks dat veel vrouwen het zich niet realiseren, en het ook niet het allerleukste klusje is dat wij ons kunnen bedenken, wordt aangeraden je bh elke keer nadat je hem hebt gedragen te wassen. Jup, je leest het goed… Elke keer nadat je hem hebt gedragen!

Je bh komt namelijk in contact met de huid. Hij zit zelfs behoorlijk tegen de huid aan gedrukt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een losser shirt. Hierdoor neemt een bh gedurende de dag de nodige hoeveelheid zweet, vuil en andere viezigheden uit de lucht op.

Het gevolg hiervan is dat je lingerie eerder minder mooi wordt. Wassen is dus niet eens oorzaak nummer 1 voor het verslechteren van je lingerie… Een bh te lang dragen zonder te wassen wel! Doe je dit dan kan de elasticiteit van je lingerie snel afnemen waardoor het gaat lubberen.

Met de hand of in de wasmachine
Wanneer het gaat om de manier waarop je bh’s het beste kunt wassen moeten we je wellicht toch een beetje teleurstellen… Het beste kun je bh’s namelijk met de hand wassen. Dit is niet alleen beter voor je bh, maar ook voor je wasmachine.

Door je bh’s met de hand te wassen behoud de bh onder andere zijn elasticiteit beter waardoor deze langer mee zal gaan. Ook blijft de pasvorm beter intact.

De juiste temperatuur
Besluit je dan toch je bh in de wasmachine te wassen, dan hebben we een aantal handige tips voor je.

  1. Doe je bh altijd in een waszakje en maak de haaksluiting vast om beschadigingen van de stof te voorkomen. Dit kan namelijk gebeuren wanneer het haakje vast komt te zitten in de stof tijdens het wassen;
  2. Sorteer bh’s op kleur;
  3. Gebruik een wasmiddel voor fijne was en stel je wasmachine eveneens in op een wasprogramma voor fijne was;
  4. Hanteer de wasvoorschriften zoals deze staan aangegeven op het label van de bh. Was je bh NOOIT op een hogere temperatuur dan 30 graden;
  5. Haal eventuele accessoires van je bh af.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health & Hunkemöller