De ideale tijd om die plank vast te houden

Planking

Planken is een ideale oefening die altijd en overal kan. Zo houd je  jouw buikspieren in topvorm. Eerder deelden we al eens een aantal verschillende varianten op de plank met jullie. Handig, want elke keer dezelfde plank doen… Dat wordt natuurlijk op den duur een beetje saai. Maar hoelang moet je die plank nou eigenlijk vasthouden om uiteindelijk resultaat te gaan zien?

De houding
Tijdens het planken sta je als het ware een tijdje in een push-up positie. Tijdens deze oefening train je je core-, bil- en beenspieren. De oefening is vrij simpel maar dus onwijs effectief. Maar hoelang moet je de plank nou eigenlijk vasthouden?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de plank pas een optimaal effect heeft wanneer de techniek van de plank juist is. Kortom; het juist uitvoeren van de plank is van groot belang. Kun je tijdens de plank de juiste houding niet meer goed vasthouden, dan kun je beter even stoppen en hem later nog eens doen.

De ideale tijd
Heb je de juiste houding te pakken, dan wordt aangeraden om de plank drie keer gedurende 60 seconden vast te houden. Wanneer je begint met planken is het natuurlijk prima om rustig aan op te bouwen en dus met kortere sets te starten.

Begin bijvoorbeeld als volgt; tien seconden planken, tien seconden rust, tien seconden planken, tien seconden rust enz. Doe dit drie tot zes keer.

Afwisseling
Heb je het even gehad met de standaard plank? Probeer dan eens de rocking plank, de side plank, de plank andersom of de plank met één arm. Variaties op de originele variant van de plank die hem net iets leuker en uitdagender maken.

Met slechts drie keer 60 seconden en verschillende mogelijkheden wordt jouw zomerlichaam behouden deze zomer een eitje! Denk je niet!?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Elle