Feit of fabel: Buikvet verbrand je met buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen buikvet

Buikvet verbrand je door het doen van (veel) buikspieroefeningen… Toch? Er doen zich veel fabels de ronde over het kweken van buikspieren en daarmee het verbranden van buikvet. Want zolang je maar genoeg buikspieroefeningen doet zou iedereen in no-time een onwijs strakke buik moeten krijgen. Maar is dat eigenlijk wel zo? Verbrand je buikvet door het doen van buikspieroefeningen? Of zit dat toch net even iets anders in elkaar!?

It’s a myth!
Ja, het is waar dat wanneer er overtollig vet rondom de buik zit dit ervoor zorgt dat buikspieren niet goed zichtbaar zijn. Toch hoeft dit absoluut niet te betekenen dat je buikspieren niet sterk genoeg zijn. Het kan namelijk prima dat jouw buikspieren voldoende sterk zijn, maar dat je geen strakke buik hebt. Of buikspieroefeningen dan helpen?

Het antwoord is nee… Buikspieroefeningen zorgen er namelijk voor dat je buikspieren sterker worden. Lichaamsvet, en daarmee dus ook buikvet, worden niet verbrand door het doen van buikspieroefeningen. Ondanks dat je dus de kracht van je buikspieren traint kan het dus zijn dat dit helemaal niet zichtbaar is.

Hoe dan wel?
Wanneer je buikvet wil verminderen zal je aan de slag moeten gaan met het verbranden van het algehele lichaamsvet. Lichaamsvet verbrand je door de grote spiergroepen aan het werk te zetten. Denk hierbij aan je bovenbenen, hamstrings, billen en je bovenlichaam. Kortom; niet alleen je buikspieren hebben invloed op hoe je buik eruitziet. Een algehele fitheid van het lichaam zorgt ervoor dat lichaamsvet afneemt en je lichaam er strakker uit gaat zien.

Belangrijk is dan ook dat je tijdens de training voldoende afwisselt in de oefeningen die je uitvoert. Bij Curves voer je daarom in 30 minuten een training uit bestaande uit cardio- en krachttraining. Met deze combinatie train je het hele lichaam. Het resultaat is een sterker lichaam en steeds meer vetverbranding! Meer informatie over het speciaal ontwikkelde Curves programma vind je hier!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Coachmefit