Eetbare shampoo… Ja echt!

Eetbare shampoo

Je staat op het punt onder de douche te stappen, maar komt al snel tot de ontdekking dat de shampoo op is. Lastig, want je moet toch echt je haren wassen! Gelukkig is het niet nodig compleet in de stress te schieten. Met deze drie ingrediënten, waarvan jij er vast en zeker minimaal één in de kast hebt liggen, was jij op de meest natuurlijke manier je haren! Wel shampoo bij de hand maar heb je last van droog haar? Ook dan moet je echt even verder lezen!

Appel(cider)azijn
Wanneer je continu dezelfde shampoo gebruikt kan het zijn dat hij in de loop der tijd minder goed werkt voor jou haar. Het kan namelijk zo zijn dat er chemische resten achterblijven die je haar beschadigen en/of er minder fris uit laten zien.

Appelazijn biedt de oplossing. Het azijnzuur in appelazijn zorgt er namelijk voor dat de resten worden verwijderd van het haar en dat je haar weer glanzend en sterk wordt.

Zo maak je het: Voor deze shampoo heb je appelazijn, olijfolie en eieren nodig. Meng één eetlepel appelazijn met twee eetlepels olijfolie en drie eiwitten. Breng het mengsel aan op je haar en hoofdhuid. Laat het geheel gedurende 25 minuten intrekken en spoel je haar uit met koud water.

Kikkererwtenmeel
Het tweede ingrediënt dat goed is voor je haar is kikkererwtenmeel, ook wel bekend als besan. Iets wat misschien niet standaard in je kast staat, maar onwijs handig kan zijn. Naast dat het een ingrediënt is dat veel wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten geeft het namelijk ook een verzorgende boost aan droog haar.

Zo maak je het: Voor deze shampoo heb je kikkererwtenmeel en kokosmelk nodig. Doe drie eetlepels kikkererwtenmeel in een kom en meng dit met 250 mL kokosmelk. Klop het goedje goed door elkaar totdat er geen klonten meer in zitten. Breng het goedje vanaf de haarwortels aan in je haar en verspreid het tot in de puntjes. Laat het gedurende 30 minuten intrekken en was het met water en een milde shampoo uit. Herhaal dit éénmaal per week voor het beste resultaat.

Yoghurt
Het is je vast al eens opgevallen dat in hydraterende producten met regelmaat gebruik wordt gemaakt van yoghurt. Yoghurt werkt hydraterend en kan daardoor worden gebruikt als natuurlijke conditioner. Breng een hoeveelheid yoghurt aan over je haar en hoofdhuid. Laat het gedurende 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

Tip; Deze natuurlijke conditioner werkt ook heerlijk verkoelend wanneer je de scheiding van je haar verbrand hebt.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!