5 tips om gezonder uiteten te gaan

Gezonder uiteten

Wanneer je uiteten gaat eet je vaak toch net wat meer dan je zou doen wanneer jezelf kookt. Toch is het een leuke manier om nieuwe smaken, ingrediënten en gerechten te ontdekken en weer eens gezellig bij te kletsen met je vriendinnen! Hoe je ervoor zorgt dat je niet meer en ongezonder eet dan je normaal zou doen en dus gezonder uiteten gaat? Met deze 5 tips lukt dat je zonder al te veel moeite!

1. Eet normaal
Staat er in de avond een etentje gepland, eet dan overdag gewoon zoals je normaal ook zou doen. Jezelf uithongeren – omdat je dan dat toetje wel mag – werkt namelijk averechts. Kijk vervolgens wanneer je jouw gerecht aan het kiezen bent naar wat je wil eten. Kies voor een maaltijd die je niet alleen lekker vindt maar die daarnaast ook de meeste voedingsstoffen bevat!

2. Gekookt, gestoomd of gepocheerd
Wanneer je de menukaart voor je hebt kun je eenvoudig zoeken naar woorden die duiden op een ‘lichter’ gerecht. Kies bijvoorbeeld voor gerechten met gekookt, gestoomd en gepocheerd erin in plaats van gerechten met gefrituurd. Die zijn (vanzelfsprekend) zwaarder dan de andere gerechten.

3. Aanpassingen mogen!
Staat er iets op de menukaart wat je heerlijk lijkt, maar zit er iets bij wat enorm ongezond is of eenvoudig kan om worden geruild voor iets gezonds? Vraag het gerust! Een kleine aanpassing is vaak geen enkel probleem.

4. Bestel als eerste
Eenmaal een keuze gemaakt, maar vind je het lastig om te blijven bij je keuze? Bestel als eerste! Door als eerste te bestellen word je niet beïnvloed door de keuzes van de anderen en bestel je niet alsnog meer/iets anders dan je in eerste instantie wilde bestellen.

5. Te grote porties
Over het algemeen zijn porties in restaurants vele malen groter dan de aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een normaal volwassen persoon. De oplossing hiervoor is simpel… Je hoeft niet alles op te eten wat er op je bord ligt!

Neem de tijd voor je maaltijd en geniet. Stop wanneer je genoeg hebt gehad en eet niet door omdat je jouw bord per se leeg wil hebben.

Wat is jouw ultieme tip om gezonder uiteten te gaan?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!