,

Dit moet je weten voor je begint met afvallen

Afvallen tips

Wordt dit het jaar waarin jij de strijd aan gaat met overtollige kilo’s? Dan is het handig dit artikel verder te lezen. Want er zijn een aantal dingen die je moet weten om het optimale uit het afvallen te halen en teleurstellingen te voorkomen!

Verandering in levensstijl
Veel mensen gaan als een gek van start in de sportschool. Zoveel mogelijk bewegen om af te vallen… Maar helaas zul je maar weinig verandering zien. Afvallen heeft niet alleen te maken met meer bewegen en gezonder eten. Ook de kleine gedragsveranderingen dragen bij aan het succes. Pak vaker de fiets, ook al duurt het soms net wat langer. Een boodschap die je prima kunt doen op de fiets in plaats van met de auto? Je weet wat je te doen staat!

Kilo’s verliezen gebeurt dus niet door alleen meer te bewegen of alleen gezonder te gaan eten. Het is een combinatie van beide. Niet voor heel even, maar consequent!

Perfectie vs. Verbetering
Doe jij rete-hard je best om gezonder te leven? Dan mag je al best trots op jezelf zijn. Kleine veranderingen ZIJN veranderingen. En houd daarbij in gedachten; het gaat niet om dat het direct perfect is… Het gaat om dat er verbetering plaats vindt.

De aanhouder wint
Afvallen is niet iets wat je even doet. Met andere woorden; er bestaat geen finish. Ben je op jouw streefgewicht dan zul je jouw gezonde levensstijl moeten blijven behouden om op gewicht te blijven. Doe je dit niet en ga je terug naar je oude, ongezonde levensstijl dan zit je ook zo weer op je oude gewicht. Dat is natuurlijk ontzettend jammer!

En nee, wanneer je die gezonde levensstijl blijft behouden zal het afvallen niet onbeperkt door blijven gaan. Aan het begin wanneer de grote verandering heeft plaats gevonden val je veel af. Na verloop van tijd raakt je lichaam eraan gewend en verlies je minder gewicht dan voorheen. Niet getreurd, dit hoort erbij! Mocht je hier vragen over hebben of advies over willen, vraag het dan vooral aan je Curves Coach!

Jij bent perfect zoals jij bent

Jezelf vergelijken met een ander heeft geen zin. Denk dus niet “waarom valt zij sneller af dan ik?” Wees trots op wat je al hebt behaald en blijf jouw doel nastreven. Nogmaals… De aanhouder wint! En jij, JIJ bent mooi zoals JIJ bent!

Afvallen tips

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!