Goede voornemens, zo haal je ze!

Goede voornemens

Elk jaar zijn ze er weer. Goede voornemens! Voornemens die 2018 (nog) beter gaan maken, meer inhoud zullen geven en bovenal jou gelukkiger moeten maken. Toch blijkt vaak al snel dat de goede voornemens lastig te behalen zijn. Of nou ja, volhouden… Dat is het echte probleem! Met deze handige tips zorg jij ervoor dat 2018 het jaar wordt waarin jij jouw voornemens wel haalt!

Dag over de top veranderingen
Goede voornemens worden gemaakt om 2018 tot een jaar te maken om trots op te zijn. Echter is het daarvoor van belang geen over de top veranderingen op jouw lijstje te zetten. Met andere woorden; houd jouw voornemens realistisch! Enne, pin je vooral niet vast op januari. Lukken de voornemens in januari niet, dan begin je in februari gewoon opnieuw! De aanhouder wint zullen we maar zeggen.

Doelen stellen
Beginnen met een goed doel waar je naartoe wil werken is het halve werk. Wat vind jij echt belangrijk, wat zou je anders willen doen en/of wat wil je bereiken in je leven? Niet te veel… Drie doelen zijn (meer) dan genoeg! Werk hier gedurende 2018 naartoe en controleer jezelf er met enige regelmaat op of je op de goede weg bent.

Vergeet vooral niet; jij bent de baas over wat je doet en daarmee over hoe jij jouw leven wil laten verlopen! Onnodige risico’s zijn dus niet nodig. Vertrouwen op jezelf wel! Je zorgt er namelijk hoe dan ook toch wel voor dat alles weer op z’n pootjes terecht komt.

Mindere dagen
Natuurlijk zullen er ook mindere dagen voorkomen in 2018. Jammer, maar niets aan te doen. Niet elke dag uit 2018 kan nou eenmaal de beste dag van je leven zijn. Zonder dalen heb je geen pieken. Zorg goed voor jezelf en wees trots op de kleine dingetjes die je bereikt. Niet piekeren, leren, loslaten en doorgaan.

Me-time
2018 wordt ook het jaar dat me-time een permanent plekje in jouw leven zou moeten krijgen. Even alleen denken aan jezelf. Rust nemen en ontspannen. En die me-time? Dat zijn de perfecte momenten voor zelfreflectie en leren vertrouwen op jezelf.

Me-time hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je elke keer helemaal alleen bent. Een half uurtje sporten bij Curves is ook de perfecte manier om even de tijd voor jezelf te nemen.