,

Lachen is gezond!

Lachen is gezond

We willen allemaal gezond zijn en wat is er nou fijner dan je gezondheid boosten met lachen? Ja, lachen is gezond… Niet alleen voor je gesteldheid maar ook voor je lichaam. Wat lachen allemaal met je doet? Wij zetten het voor je op een rij!

Lachen als workout
Wanneer je lacht span je maar liefst 17 spieren aan in je lichaam. En nee, dit zijn niet alleen de spieren in je gezicht, maar de spieren door je hele lichaam!

Tijdens het lachen span je onder andere spieren in je rug, buik, benen en borst (in verband met de ademhaling) aan. Lach je 100 keer, dan staat dat ongeveer gelijk aan vijftien minuten fietsen.

Lachen maakt je knapper
Door veel te lachen train je de spieren in je kaak. Hierdoor wordt de huid van je gezicht strakker en verbeterd de doorbloeding. Hierdoor gaat je huid meer stralen en ga je er (nog) aantrekkelijker uitzien.

Lachen maakt gelukkiger
Tijdens het lachen maakt je lichaam de stofjes serotonine en dopamine aan. Deze stoffen werken als antidepressiva voor je lichaam. Ben je klaar met lachen? Dan is de hoeveelheid natuurlijke stresshormonen, adrenaline en cortisol verminderd in je lichaam.

Lachen voor je gezondheid
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer we lachen ons immuunsysteem wordt geactiveerd met witte bloedlichaampjes. Deze bloedlichaampjes hebben we nodig om virussen, bacteriën en parasieten te vernietigen in ons lichaam.

Lachen maakt herinneringen
Graaf eens in je herinneringen… Zitten er veel momenten bij waarbij je hebt gelachen? Juist! Lachen zorgt ervoor dat je makkelijker herinneringen kunt onthouden.

Zijn we het verleerd?
Misschien klinkt 100 keer lachen op een dag enorm veel, maar een kind tussen de 5 en 6 jaar lacht gemiddeld zo’n 400 keer per dag. Het soort lach verschilt natuurlijk van schaterlach tot kleine lach. De reden waarom kinderen op deze leeftijd zoveel lachen is omdat veel dingen nog nieuw, grappig en interessant zijn. Word je ouder dan neemt dit natuurlijk af. Jammer eigenlijk!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Metro Nieuws