Waarom vegetarisch eten goed is voor je lijn

Vegetarisch eten

7 -14 maart is de nationale week zonder vlees. Wist je dat het helemaal zo gek niet is eens vaker vega te eten? Het is namelijk verrassend goed voor je lijn.

Wie vegetarisch eet, kiest meestal voor veel groente en fruit, veel volkorenproducten en vaak peulvruchten. Dat zijn gezonde producten die een prominente plek in nemen in de PuurGezond piramide. En producten die, als je er ruim van kiest, bijdragen aan een beter gewicht. Het zijn stuk voor stuk vezelrijke voedingsmiddelen. Juist die vezels zorgen voor goede verzadiging. Je hebt dus minder snel trek.

Bewuster
Ook zijn mensen die vegetarisch eten vaak veel bewuster met eten bezig, ze kiezen minder vaak voor pakjes en zakjes en letten beter op verpakkingen. Grootschalige onderzoeken naar een vegetarische leefstijl laten ook echt een verminderde kans zien op hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker.

Lager gewicht
Uit onderzoek blijkt dat mensen die vegetarisch eten in het algemeen minder wegen dan mensen die vlees eten. Nou kan dit natuurlijk ook liggen aan andere factoren, bijvoorbeeld meer bewegen. Maar toch: vaker bewust kiezen voor onbewerkte, vezelrijke, vegetarische producten kan helpen om op gewicht te blijven.

Wil jij aan de slag met gezonder eten voor een beter gewicht? Bij heel veel Curves-vestigingen in het land start het programma “Curves complet met PuurGezond”. In 8 lessen leer je hoe je je voedingsgewoonten een blijvende upgrade kunt geven en tijdens die lessen is er ook aandacht voor vaker plantaardig eten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Dit artikel verscheen eerder op www.puurgezond.nl