Spierpijn? Zo verminder je het effectief

Voordelen krachttraining | spierpijn

Soms kom je er gewoon niet omheen… Spierpijn. Het hoeft niet eens te komen door een workout… Huishoudelijk activiteiten, tuinieren of klussen zijn eveneens voorbeelden die voor flinke spierpijn kunnen zorgen. Gelukkig zijn er manieren waarmee je jouw spieren een handje kunt helpen in het herstel. Zo kom jij eerder van je spierpijn af.

Drinken!
Voldoende drinken is altijd belangrijk. Dat geldt ook wanneer het gaat om het herstel van je spieren. Voldoende water houd je spieren namelijk soepel. Drink daarom niet alleen tijdens je workout, maar vooral ook na je workout voldoende om je vochtbalans te herstellen.

Blijf in beweging
Ondanks dat je met spierpijn misschien liever niets meer wil doen, kun je toch het beste in beweging blijven. Door te blijven bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, stretchen of zwemmen, zorg je voor ‘actief herstel’. Dit gaat vaak sneller dan wanneer je spieren niets meer hoeven te doen na een workout.

Voldoende slaap
Slaap geeft niet alleen rust aan je hoofd. Ook je spieren hebben slaap nodig om te kunnen herstellen. Wanneer je niet genoeg slaapt hebben je spieren niet genoeg tijd om volledig te kunnen herstellen. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je hormonen wat uit balans raken. Voor een optimaal herstel slaap je 7 tot 8 uur per nacht.

Omega-3 vetzuren
Het eten van vette vis is een aanrader om van spierpijn af te komen. Deze gezonde vetten hebben namelijk een ontstekingsremmend effect. Dit helpt bij het herstel van je spieren. Een goede reden dus om te kiezen voor een maaltijd met zalm of kabeljauw.

Knopen losmaken
Het masseren van spieren helpt om afvalstoffen uit de spieren te krijgen. Om de spieren die zeer doen effectief te masseren heb je niet eens iemand nodig die masseert. Een foam roller is hierbij namelijk je beste vriend!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: FitAddict