Extra beweging wanneer de zon schijnt? Zo doe je dat!

Bewegen zon

Ondanks dat het nog maar net lente is, kunnen wij niet wachten op de zomer. Of nou ja… De zonnige dagen! Want de zon is nou eenmaal fijn. We laten de winterdip ver achter ons en ons lichaam slurpt vitamine D wanneer de zon onze huid raakt. Heerlijk! Ook zorgen de mooie, zomerse dagen ervoor dat de dagen langer zijn en we liever naar buiten gaan. Genoeg redenen om eens extra in beweging te komen, maar hoe pak je dat nou precies aan? En welke buitenactiviteiten kun je doen?

Trek je skeelers uit de kast
Misschien is het al even geleden dat je voor het laatst op skates hebt gestaan, maar skeeleren is een fijne manier om extra te bewegen. Vooral in de zomeravond wanneer de zon minder warm is, is het heerlijk om er op uit te gaan. Let er wel op dat je niet gaat skeeleren wanneer het te warm is. Ondanks dat je lichaam gedurende de zomer went aan de hoge(re) temperaturen, is het niet verstandig om bij een temperatuur van boven de 26 graden buiten volop aan het sporten te gaan. Ga daarom in de vroege ochtend of pas wanneer de zon en daarmee de temperatuur zakt.

(Warm) lopen
Wandelen is altijd een fijne manier om extra te bewegen en kan vrijwel op elk moment van het jaar. Wanneer het gaat om hardlopen is het wel verstandig om naar de weersomstandigheden te kijken. Loop je met regelmaat hard, dan zal je lichaam minder moeite hebben met het verwerken van de warmte. Het heeft nou eenmaal al geleerd hoe het om moet gaan met de warmte die vrijkomt in je lichaam.

Toch is hardlopen bij warm weer iets om even bij stil te staan. Wanneer de zon schijnt heeft je lichaam er meer moeite mee om af te koelen. Normaal begin je namelijk te zweten en zorgt het zweet ervoor dat je lichaam afkoelt. Is het warm of is de luchtvochtigheid hoog, dan is het lastiger om te weten. Het dragen van de juiste kleding en voldoende drinken is daarom sowieso een must. Test daarnaast eerst hoe je lichaam reageert op de warmte (ook in de avond kan het warm zijn) door bijvoorbeeld te starten met tien minuten beweging en dit langzaam op te bouwen.

Yoga in de buitenlucht
Yoga is een fijne manier om in beweging en tegelijkertijd mindful te zijn. Wel doe je er verstandig aan om jouw yoga routine niet in de volle zon uit te voeren. Zoek een fijn plekje in de schaduw, draag lichte sportkleding en doe je ding. Ben je erg bezweet na de yoga? Laat je shirt dan niet opdrogen, maar trek direct lekker een schone aan.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu