Nicolien Blogpost

Ik ben Nicolien en grappig genoeg het gezicht van Curves Nederland geworden. Mijn krullenbol is inmiddels in heel Nederland te zien. Mijn verhaal is eigenlijk wel bijzonder. Want ik ben één van die mensen die een auto-immuun ziekte heeft. Ik heb namelijk MS.

Mijn persoonlijke motto is altijd geweest ‘’stilstand is achteruitgang’’. Dat kan ik zeggen want ik heb jarenlang in een rolstoel gezeten zonder enige vooruitgang of toekomstperspectief. Hoewel het mij altijd is gelukt om ergens mijn levensvreugde vandaan te halen viel het niet altijd mee.

Tot hier even over mijn ziekte. Ik moet het even delen om aan te kunnen geven hoeveel verschil het kan maken als je gaat bewegen. In mijn geval was het extreem natuurlijk.

Het begon met een nieuwe fysiotherapeut (met heel veel ervaring met MS ) in de maatschap waar ik wekelijks naar toe moest om enigszins mobiel te blijven. Hij had een andere kijk op bepaalde zaken en zag in mijn ogen nog iets van vechtlust en wilskracht. Hij was de man die een grote slinger heeft gegeven aan mijn eerste stappen naar een nieuw leven.

Medicijnen die ik al jaren slikte om mijn spasmen onder controle te houden bleken sterke spierverslappers. Maar liefst 3 verschillende soorten. Daar ben ik mee gestopt en ik kan je verzekeren dat dat geen makkelijke tijd was.

Hij heeft me met hele kleine stapjes en gerichte training weer kracht in mijn romp laten opbouwen, in mijn benen en armen. Tot ik op een dag kon staan en kleine stukjes begon te lopen. Eerst in huis, later ook buiten. Nu is wandelen bijna van levensbelang geworden voor me. Je hoofd raakt leeg, en je lichaam krijgt door de beweging alles wat het nodig heeft.

Daarnaast is voeding voor mij ook uiterst belangrijk geweest. In mijn geval heb ik het Terry Wahls voedingsprotocol gevolgd. Een Amerikaanse arts die zelf MS heeft. Goede voeding en beweging is nu mijn medicijn!

Ik heb een flinke periode mijn beweging aangevuld op een sportschool. Toch bleek daar dat traditionele krachttraining soms een averechts effect had. Mijn lichaam maakt snel spiermassa aan maar is ook ontstekingsgevoelig. Op de sportschool wordt er niet altijd even goed op je gelet.

Toen ik met Vanessa en Curves in contact kwam voelde ik direct dat zij me verder kon helpen. Het concept van Curves sluit precies aan bij wat ik nodig heb. Het is zeer toegankelijk en zo plezierig om te doen. Ik ben echt nog nooit met tegenzin naar Curves gegaan. De circuittraining is zo leuk om te doen en geeft alle delen van je lichaam de beweging die het nodig heeft.

De sfeer is er top. Voor mij is de insteek in eerste instantie natuurlijk mijn gezondheid, maar dit zou het voor iedereen moeten zijn. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je lijf er strakker uit gaat zien en dat er voor wie dat relevant is veel kennis over voeding en gewichtsverlies is. Ik ga binnenkort verhuizen, dus mijn gezicht zul je in Veghel niet meer tegenkomen, behalve op het bord buiten 😉

Maar in Beuningen waar ik ga wonen is gelukkig ook een Curves. En daar ga ik uiteraard gewoon weer verder Curven!

– Nicolien –

* Sporten met een (chronische) ziekte? Raadpleeg altijd eerst een specialist.

LEES OOK

Groenten restjes
Botten en gewrichten
Suikerhoudende drankjes