Pepernoten

Nog even en het is 5 december; Sinterklaas! Pepernoten, chocoladeletters, marsepein… Het ene na het andere lekkers komt voorbij. En alles aan je voorbij laten gaan? Wij begrijpen als geen ander dat dat onwijs lastig is! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een lekker recept voor gezonde, homemade pepernoten. Pepernoten die je in no-time klaar hebt en die een stuk gezonder zijn dan die je in de supermarkt koopt.

Dit heb je nodig:

– 250 gram speltmeel
– 6 tl speculaaskruiden
– 4 el kokosbloemsuiker
– 45 milliliter (plantaardige) melk
– 7 el kokosolie of ghee
– snufje zout

Zo maak je de gezonde, homemade pepernoten!

  1. Doe het speltmeel in een kom. Voeg hier de kokosbloemsuiker, de speculaaskruiden en het zoet aan toe en meng het geheel alvast door elkaar;
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje. Gesmolten? Giet de vloeibare kokosolie samen met de melk toe aan de kom met het mengsel van stap 2;
  3. Meng en kneed het deeg met schone handen en maak er een grote bal van. Klaar? Leg deze ongeveer een half uur in de koelkast;
  4. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 220 graden. Zet ook alvast een bakplaat klaar met daarop een stuk bakpapier;
  5. Haal de bal deeg uit de koelkast en maak er kleine balletjes van. Leg deze op de bakplaat met het bakpapier en druk ze wat plat zodat ze op de bekende pepernoot gaan lijken;
  6. De grote bal deeg verdeeld? Zet de pepernoten ongeveer een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Zet wanneer het kwartier om is de bakplaat met de pepernoten even op een veilige plek zodat de pepernoten nog even wat kunnen afkoelen.

En nu? Genieten maar!

Namens Curves wensen wij iedereen een fijne pakjesavond met veel gezelligheid. Geniet ervan!

Bron: Womens Health Magazine