3x weetjes over rabarber

Rabarber

In de periode van april tot en met juni is rabarber volop in de supermarkt te vinden. Rabarber is rood van kleur en smaakt wat zuur. Door deze smaak kun je rabarber in allerlei soorten gerechten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een dessert, maar ook zeker aan een gezond ontbijt! Ken jij deze drie interessante weetjes over rabarber al? En wanneer heb jij voor het laatst rabarber gegeten?

1. Groente of fruit
Bij sommige groente en fruitsoorten is het best even lastig om te weten wat het nou precies is… Groente of toch fruit? Zo ook bij rabarber, want rabarber wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, zoals taarten en desserts. Toch is rabarber echt een groente.

2. Boordevol vitamines
Kleurrijke groente en vruchten zijn goed voor onze gezondheid. Ze zitten boordevol vitamines en bevatten allerlei plantstoffen die ieder hun eigen gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Rabarber is rood en rijk aan vitamine B, C en K. Ook bevat het veel vezels. Wel is het belangrijk om niet te vaak rabarber te eten. Deze groente bevat namelijk oxaalzuur wat de opname van calcium vermindert. En calcium is juist weer belangrijk voor sterke botten en een goede werking van onze zenuwen en spieren.

3. Vrijwel geen afval
Wanneer je rabarber wil klaarmaken is het niet nodig om deze te schillen. Het enige wat je hoeft te doen is de rabarber goed te wassen en vervolgens de harde onderkant en het blad aan de bovenkant te verwijderen.

4. Van geneesmiddel naar groente
Al meer dan 5000 jaar gebruikt de mens rabarber. In eerste instantie werd het echter niet als groente gegeten. De Chinezen gebruikten rabarber namelijk als geneesmiddel. Pas in 1750 werd het op meer plekken in de wereld gegeten en kreeg de groente meer bekendheid. Vanaf 1900 werd rabarber ook eindelijk in Nederland en België geteeld.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu | Wikipedia