Sterkere buikspieren door te wandelen

Wandelen

Wandelen is een fijne manier om in beweging te zijn. Naast jouw work-out bij Curves verbrand je er extra calorieën mee en verbeter je jouw conditie. En door tijdens het wandelen deze vier simpele oefeningen te doen boost je jouw buikspieren ook nog eens!

Zwaaien maar!
Wanneer je met jouw armen beweegt tijdens het lopen verhoogt het tempo waarin je loopt vrijwel automatisch. Dit zorgt natuurlijk voor een hogere verbranding van calorieën. Ook zet je door te zwaaien met je armen meer spieren aan het werk. De beweging van je armen zorgt er namelijk voor dat je de spieren in je onder- en bovenlichaam en je buikspieren activeert. Let bij het zwaaien met je armen erop dat je de beweging maakt vanuit je core en niet vanuit je onderlichaam.

Berg op, hallo strakke billen en buik
Door tijdens je wandeling een helling op te wandelen verhoogt je hartslag. Wanneer je hartslag hoger wordt verbrand je calorieën en verbeter je jouw conditie. Daarnaast zorgt berg op lopen ervoor dat de spieren in je benen extra moeten werken. Je benen en billen worden strakker doordat de spiermassa toeneemt. Een grotere spiermassa zorgt vervolgens voor een hogere verbranding ook wanneer je niet in beweging bent.

Activeer de schuine buikspieren
Wanneer je jouw buik iets inhoudt tijdens een gedeelte van je wandeling activeer je de buikspieren. Trek je buik iets in door je ribbenkast op te tillen en de taille naar binnen te trekken. Let er wel op dat je door blijft ademen. Door je buikspieren op deze manier aan te spannen verbeter je jouw houding en ondersteun je de onderrug. Bouw dit, net als alle krachttrainingsoefeningen, wel rustig op. En nee, je hoeft niet de hele wandeling met een ingehouden buik te lopen! Wissel vooral lekker af tussen de verschillende oefeningen uit deze blog en geniet daarnaast van de omgeving.

Ga ervoor
Deze laatste oefening ziet er misschien voor voorbijgangers wat vreemd uit, maar het heeft verschillende voordelen voor je spieren. Ga stevig staan en zet je voeten op schouderbreedte. Zet daarbij een voet wat naar voren ten opzichte van de andere. Boks 20 keer met je handen recht vooruit en vervolgens 20 keer boven je hoofd. Herhaal dit tenminste drie keer. Span terwijl je jouw arm uitsteekt je buikspieren aan en wanneer je jouw arm terug trekt je rugspieren. Misschien is het voelen van de rugspieren in het begin wat moeilijker. Door bewust te voelen wat er in je lichaam gebeurt kun je deze oefening steeds beter uitvoeren.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health