Krachttraining voor sterke spieren… Hoe vaak moet dat?

Sportkleding | Herstel na workout | Krachttraining

Bij Curves zijn we fan van krachttraining. Het heeft namelijk onwijs veel voordelen voor je lichaam. Krachttraining geeft onder andere je metabolisme een boost, maakt je botten sterker, vermindert lage rugklachten en is goed voor je hart- en vaatstelsel. Hoe vaak je precies aan krachttraining moet doen om van deze voordelen te profiteren?

Opbouwen en afwisseling
Wanneer je jouw gehele lichaam traint en pas net begonnen bent met krachttraining is tweemaal per week vaak voldoende. Wel is het hierbij onwijs belangrijk dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Het kan dan ook helpen om een oefening die je lastig vindt voor de spiegel uit te voeren. Zo kun je direct zien hoe je lichaam beweegt en of je de juiste houding behoudt.

Ook wanneer je al langer aan krachttraining doet blijft het correct uitvoeren van de oefening op de eerste plaats staan. Kwaliteit boven kwantiteit zullen we maar zeggen! Door driemaal per week aan krachttraining te doen blijf je de opbouw van spiermassa stimuleren.

Rust en herstel
Naast het regelmatig uitvoeren van krachttraining is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Wanneer je jouw lichaam uitdaagt, heeft deze tijd nodig om te herstellen. Hoelang spieren nodig hebben om te herstellen verschilt per persoon. Ook externe factoren spelen een rol bij het herstel van je spieren. Heb je bijvoorbeeld veel last van stress en ben je daardoor vermoeid of ben je ziek geweest, dan is je lichaam bezig met andere dingen en duurt het herstel langer.

Cardio- en krachttraining bij Curves
In het Curves Circuit combineren we cardio- met krachttraining. Op die manier maak je je spieren sterker, maar werk je tegelijkertijd aan een betere conditie.

Om ervoor te zorgen dat je oefeningen altijd op de juiste manier uitvoert is er bij elke training een Curves Coach aanwezig in het circuit. Zij kijkt met je mee, motiveert je en geeft advies op maat.

In maar 30 minuten worden alle grote spiergroepen van je lichaam getraind. Doordat de toestellen in het circuit zich aanpassen aan jouw inspanning, blijft elke workout elke keer weer een uitdaging voor je lichaam. Doordat het toestel zich automatisch aan jou aanpast is het niet nodig om gewichten of instellingen te wijzigen. Je kunt direct aan de slag!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Krachttraining Vrouwen