Dit is waarom de combinatie van cardio- en krachttraining resultaat geeft!

Cardio- en krachttraining

Cardio- en krachttraining dragen beide bij aan een gezonder en sterker lichaam. Beide vormen van lichaamsbeweging verschillen behoorlijk van elkaar. Combineer je ze in jouw workout, dan behaal je hoe dan ook betere resultaten! Benieuwd welke voordelen de combinatie van cardio- en krachttraining precies met zich meebrengt?

Burn it!
Tijdens cardiotraining verhoogt jouw hartslag. Het gevolg hiervan is dat je lichaam meer energie begint te verbruiken en dus meer calorieën verbrandt. Voeg je krachttraining toe aan jouw workout, dan bouw je spiermassa op. Een grotere spiermassa heeft meer energie nodig. De hoeveelheid energie die wordt verbruikt is niet alleen tijdens het sporten hoger. Ook in rust heeft je lichaam meer energie nodig. Dit betekent dat je lichaam ook in rust meer calorieën verbrandt. De combinatie van cardio- met krachttraining zorgt dus voor een optimale vetverbranding doordat je zowel tijdens de workout als in rust een hogere verbranding hebt.

Groter uithoudingsvermogen
Niet alleen op het energieverbruik, maar ook op het uithoudingsvermogen heeft de combinatie van cardio- en krachttraining invloed. Waar cardiotraining vooral invloed heeft op je conditie, versterkt krachttraining je spieren. De combinatie van beide vormen van training zorgen ervoor dat je na verloop van tijd beter zult herstellen na een training. Ook in het dagelijks leven zul je merken dat je bijvoorbeeld minder snel buiten adem raakt, makkelijker de trap op loopt en ook die volle tas met boodschappen met minder moeite optilt.

Onder controle
Voor het behoud van een gezond gewicht is er meer nodig dan alleen voldoende beweging. Gezonde voeding is namelijk ook onwijs belangrijk. Wel dragen de effecten van cardio- en krachttraining eraan bij dat je makkelijker jouw gewicht behoudt. Een sterker en fitter lichaam leidt tot een verhoogd metabolisme. Dit maakt het net even wat makkelijker om jouw gewicht stabiel te houden.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.