Verbrand meer calorieën door krachttraining

Krachttraining

Met jouw workout bij Curves voer je een combinatie van cardio- en krachttraining uit. Cardio zorgt ervoor dat je een betere conditie krijgt en calorieën verbrandt wanneer je bezig bent. Maar krachttraining mag toch ook zeker niet ontbreken in een effectieve workout. Krachttraining brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Ongeacht je leeftijd verbeter je jouw spiermassa. Dit heeft onder andere als gevolg dat je stofwisseling beter gaat werken en je meer calorieën zult verbranden, ook in rust!

Eén pond spieren = 50 calorieën meer per dag
Naast dat je door een grotere spiermassa een hogere stofwisseling krijgt, heeft het ook invloed op het energie verbruik van je lichaam. Spieren hebben namelijk brandstof nodig. Hierdoor verbrand je bij het hebben van een hogere spiermassa dan ook meer calorieën, ook wanneer je niet aan het sporten bent.

Daarnaast verbetert krachttraining de bloedsomloop van je lichaam, wordt je evenwicht beter en wordt het makkelijk om dagelijkse activiteiten langer vol te houden. Je hebt hier simpelweg minder inspanning voor nodig.

Minder risico op obesitas en diabetes
Wanneer we naar de lange termijn voordelen kijken heeft een hogere spiermassa invloed op het risico op obesitas en diabetes type-2. Glucose wordt namelijk voor 80% opgenomen in je bloed door middel van je spieren. Een grotere spiermassa kan glucose dus makkelijker opnemen. Anders gezegd; een minder grote spiermassa betekent dat je bloedsuikerspiegel verslechtert en vergroot de kans op obesitas en diabetes type-2.

Je hart is een spier
Omdat je hart een spier is wordt ook deze krachtiger door het regelmatig uitvoeren van krachttraining. Wanneer je hart sterker is, kan deze het bloed in je lichaam gemakkelijker rondpompen. De bloedsomloop verbetert en het bloed stroomt krachtiger door je aderen heen.

Maar hoe vaak dan?
Door drie keer in de week te sporten bij Curves werk je effectief aan een sterk en gezond lichaam. Wist je trouwens dat er nog een voordeel is? Niet alleen je spieren, maar ook je botten worden sterker door krachttraining. Hoe dat werkt? Dat lees je hier!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.