,

Maak jij deze fout ook tijdens het sporten?

Veel gemaakte fouten sporten

Tijdens het sporten worden er nog wel eens fouten gemaakt. Zowel wanneer het aankomt op de training zelf als de verwachting ervan. Jammer, want deze ‘fouten’ kunnen er ook voor zorgen dat je motivatie vermindert. En dat willen we natuurlijk niet. Daarom zetten we vandaag drie veel gemaakte ‘fouten’ wanneer het aankomt op sporten op een rij. Maak jij ze ook?

Krachttraining voor vrouwen
Wanneer er wordt gesproken over krachttraining voor vrouwen wordt er al vaak snel achteraan gezegd ‘de gewichten mogen niet te zwaar zijn, want…’. Veel vrouwen willen namelijk wel een strakker lichaam, maar niet veranderen in de hulk. Toch hoef je hier niet bang voor te zijn wanneer je aan krachttraining doet.

Het vrouwelijke lichaam verandert namelijk niet zomaar in een groot en ontzettend gespierd lichaam. Testosteron speelt hierin namelijk een belangrijke rol. Maar weinig vrouwen hebben van nature dusdanig veel testosteron in hun lichaam dat ze zomaar ‘groot’ kunnen worden.

Buikspieren voor vetverbranding
Vooral bij jongere vrouwen is er nog wel eens verwarring over het effect van buikspieroefeningen. Want hoe meer buikspieroefeningen, hoe meer vet je verbrand toch? Niet helemaal dus…

Door buikspieroefeningen te doen verbrand je niet per se buikvet. En sterke buikspieren zijn geen garantie voor een strakke buik. Onder elk laagje buikvet zitten namelijk al buikspieren. Met buikspieroefeningen maak je ze sterker, maar niet zichtbaar. Met een gevarieerde training waarmee je het algehele lichaamsvet verbrand verminder je buikvet wel. Alleen zo kun je uiteindelijk je lichaam en ook je buik er strakker uit laten zien.

Angst voor eten
Wanneer je wil afvallen heeft zo min mogelijk eten geen nut. Het werkt misschien even om snel wat kilo’s te verliezen, maar zodra je weer normaal gaat eten komt het er net zo hard weer aan. Daarnaast heeft je lichaam zeker na een workout voedingsstoffen als eiwitten nodig om spieren weer te herstellen.

Op de hoogte blijven van interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health