Krachttraining voor vrouwen is geweldig!

Krachttraining

Een strakker lichaam krijg je met behulp van de juiste workout. Daarom bieden we bij Curves een combinatie van cardio- en krachttraining. De keuze voor cardio wordt over het algemeen goed begrepen. Alleen krachttraining… Daar zetten veel mensen toch nog hun vraagtekens bij. Toch is krachttraining geweldig! Wij vertellen graag waarom.

Vrouwen vs. Mannen
Het vrouwelijk lichaam produceert uit zichzelf bijna geen testosteron. Hierdoor ontwikkel je als vrouw ook lastiger spiermassa wanneer je aan krachttraining doet dan een man. Wel zorgt krachttraining voor sterke spieren die activiteiten in het dagelijksleven makkelijker maken, je lichaam er strakker uit laten zien en meer vorm geven aan je lichaam.

Kracht vs. Cardio
Komt het aan op afvallen, dan wordt veelal de fout gemaakt om hard aan de slag te gaan met cardio. Super voor de conditie, maar minder wanneer je wat gewicht kwijt wil. Spiermassa is namelijk het belangrijkste wanneer het aankomt op het verhogen van je stofwisseling en daarmee het verliezen van kilo’s.

Sterkere botten
Krachttraining zorgt voor sterkere botten. Dit komt doordat je met deze training meer spiermassa en meer spierkracht krijgt. Hierdoor ontstaat er eveneens meer kracht op de botten. Het gevolg hiervan is dat je lichaam zich aanpast hieraan door meer botweefsel te maken wat leidt tot sterkere botten.

Minder kans op blessures
Ook krijg je sterke banden en pezen door krachttraining die onze gewrichten ondersteunen. De kans op blessures wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. Door te trainen worden dagelijkse activiteiten als tillen, duwen en trekken makkelijker.

Boven de dertig…
Wanneer je als vrouw de dertig passeert wordt je stofwisseling langzamer. Door in beweging te komen en je spieren te trainen houd je de stofwisseling op peil en ziet je lichaam er strakker uit. Minder eten is dus niet het geheim van het verliezen van kilo’s. Een workout met daarin krachttraining wel!

Op de hoogte blijven van interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Krachttraining | Fit.nl