Heerlijk healthy barbecueën

Healthy Barbecue

Het is niet de eerste keer dat we barbecueën onder de loep nemen. Eerder schreven we namelijk al eens over hoe je met een aantal kleine aanpassingen gezonder kunt bbq’en. Dit door een twist te geven aan een aantal barbecue klassiekers. Maar ga je bij iemand anders barbecueën, dan is dit natuurlijk wat lastiger. Toch zijn er wat tips en tricks waarmee je ook bij een ander op een meer verantwoorde manier kunt genieten van de barbecue.

Gezelligheid boven kwantiteit
Ondanks dat een barbecue draait om eten, draait het nog meer om gezelligheid. Ga je naar een bbq, ga er dan heen met een andere instelling dan zoveel mogelijk eten. Kies voor gezelligheid en het doorbrengen van tijd samen. Verleg je jouw focus dan zal het eenvoudiger zijn om net iets minder te eten. Kletsen en eten tegelijk is namelijk geen hele goede combinatie! 😉

Blijven drinken
Ook drinken zorgt ervoor dat je maag zich vult en je eerder een vol gevoel zult hebben. Let wel op; we hebben het in dit geval over het drinken van water (eventueel met fruit erin). Alcoholische dranken en frisdrank vullen je maag eveneens, maar zijn in tegenstelling tot water niet calorievrij.

Niet geforceerd
Barbecueën doe je met een groep. Hierdoor kan het gebeuren dat je aan het einde toch net dat laatste stuk vlees van de bbq nog naar binnen werkt terwijl je eigenlijk al vol zat. Hetzelfde geldt voor het drinken van frisdrank of alcoholische dranken. Laat jezelf niet door anderen verplichten meer te eten dan jezelf wil of iets te drinken wat je niet zelf hebt gekozen. Want ondanks dat dat meedrinken van een wijntje misschien ‘gezelliger’ wordt gevonden. Wil jij dat stukje vlees niet meer of heb je jezelf voorgenomen geen wijn te drinken maar water, dan is dat jouw eigen keuze!

Voor- en bijgerechtjes
Ondanks dat je bij iemand anders gaat barbecueën kun je natuurlijk altijd aanbieden om borrelhapjes, groenten of een lekkere fruitsalade te maken. En wissel je af tussen het vlees en de groente, dan eet je minder snel te veel (of zelfs alleen maar) vlees.

Maar, vergeet niet…
Zo nu en dan een uitschieter hebben we allemaal. Ga je naar een barbecue en eet je net wat meer dan je van plan was dan is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je geniet. En zit de barbecue erop, dan pak je jouw gezonde lifestyle zo weer op. Ook kun je altijd later in de week wat compenseren door een keer vaker te gaan sporten of een stuk te gaan wandelen of fietsen voor extra beweging.

Op de hoogte blijven van interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!