Wil je meer stappen zetten? Wandelen maar!

Meer stappen

Over het algemeen is even een wandeling tussen de middag niet voldoende om aan 7500 tot 10.000 stappen op één dag te komen. Wel zijn er verschillende manieren om aan meer stappen te komen. Anders dan ‘neem vaker de trap’ of ‘wandel tijdens de pauze’. Benieuwd?

Buiten vergaderen
Nu het mooier weer wordt is het makkelijker om tijdens activiteiten die we normaal binnen doen naar buiten te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een online meeting. Neem je telefoon met daarop de videocall naar buiten en loop in de tussentijd een rondje. Zo’n videocall duurt al snel minimaal 15 minuten. In die tijd heb je toch al snel 1500 stappen gezet.

Voor je drinken pakt
Voldoende drinken gedurende de dag is belangrijk. Wanneer je op staat om wat te drinken te pakken kun je dit gelijk combineren met wat extra beweging. Doe bijvoorbeeld 2 minuten jumping jacks voordat je jouw drinken mee terug neemt naar je werkplek. Of loop eerst een rondje door je huis of kantoor.

Klusjes kaarten
Zijn er nog wat (achterstallige) taken die er in huis moeten gebeuren? Maak kaartjes en schrijf de taken erop. Laat iedereen in je huishouden elke dag één kaart trekken en ga aan de slag. Zo werk je niet alleen die achterstallige taken in no-time weg. Ook door bijvoorbeeld het stofzuigen beweeg je toch weer wat extra.

Wandelend naar de supermarkt
Hoef je niet zoveel boodschappen te halen? Laat dan de auto staan en ga te voet naar de winkel. Even naar de supermarkt is vaak al een wandeling van 10 minuten heen en 10 minuten terug. Beter voor jou, beter voor het milieu!

Dans er op los
Dansen is niet alleen leuk, maar ook een super manier om te bewegen. Zet een muziekje aan en kom in beweging. Dit hoeft echt niet al te serieus te zijn. Als je maar plezier hebt terwijl je beweegt.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu