5x Waarom vette vis gezond is

Vette vis

De een is een onwijs grote fan van vis. De ander houdt er echt niet van. Toch is het eten van vis gezond. Er wordt niet voor niets geadviseerd om minimaal éénmaal per week vette vis te eten. Maar wat is nou eigenlijk vette vis?

Niet alle vis valt onder vette vis. Alleen vis waarbij het vetpercentage meer dan 5 is krijgt deze naam. Voorbeelden van vette vis zijn makreel, zalm, haring of sardines.

Ben jij een minder grote vis fan, lees dan vooral de volgende 5 redenen waarom vette vis zo gezond is:

Gezonde hersenen
In vis zitten omega-3 vetzuren. Deze zorgen ervoor dat zenuwcellen goed en snel met elkaar kunnen communiceren. Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Je vindt ze vooral terug in vis en in schaal- en schelpdieren. Aangezien onze hersenen voor ongeveer de helft uit onverzadigd vet bestaat helpt het eten van vis je hersenfunctie normaal te houden. Dit heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld je concentratie en je geheugen.

Bron van eiwitten
Naast vetzuren zitten er ook veel eiwitten in vis. Ook zijn de dierlijke eiwitten die in vis te vinden zijn van hoge kwaliteit. Je lichaam heeft eiwitten nodig om je botten en spieren te onderhouden.

Een goede blik
Het netvlies van onze ogen heeft van nature een hoge concentratie van het omega-3-vetzuur DHA. DHA draagt bij aan de conditie van je ogen en zorgt er zo voor dat je scherp blijft zien. Door voldoende vis te eten is het dus niet alleen verstandig om regelmatig wortels te eten… Ook vis is een echte aanrader!

Vitamine D
Om zowel je botten als tanden sterk te houden is vitamine D van belang. Ook draagt het bij aan een goede weerstand en een goede werking van je spieren. Van nature maakt ons lichaam zelf vitamine D aan wanneer je buiten bent. Daarnaast helpt het regelmatig eten van vis daar dus ook bij.

Een gezond hart
Uit onderzoek is gebleken dat het wekelijks eten van vis een positieve invloed heeft op je hart. Door verzadigde vetzuren te vervangen voor onverzadigde vetzuren, zoals in vis, en eet je hier meer dan voldoende van. Dan heeft dit een goede invloed op de vetstofwisseling en het behoud van een normale bloeddruk.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu