Tips voor een gezonde Kerst

Gezonde kerst

Kerstmis staat voor de deur. Dat betekent een hoop gezelligheid met familie en vrienden, cadeautjes en eten! Heerlijk! Ondanks dat eten een groot onderdeel is van de Kerst, betekent dit niet dat je niet gezond kunt eten tijdens deze feestelijke dagen. Met deze eenvoudige tips geniet je van jouw kerstdiner, maar behoud je jouw gezonde eetgewoonten.

Een gezonde start
Eten met Kerst bestaat natuurlijk niet alleen uit het kerstdiner. Ook het ontbijt en de lunch gaan gewoon door. Door je dag te beginnen met een voedzaam ontbijt, voorkom je dat je je door de dag heen vol eet met ongezonde snacks. Kies bijvoorbeeld voor een ontbijt met havermout en vers fruit. Of wat dacht je van Griekse yoghurt met noten en zaden?

Blijf gehydrateerd
Tijdens het kerstdiner komen allerlei lekkere drankjes voorbij. Maar vergeet niet om door de dag heen voldoende water te blijven drinken. Naast dat je jouw lichaam gehydrateerd houdt, zorgt het er ook voor dat je minder snel last krijgt van een honger gevoel.

Luister naar je lichaam
Tijdens de kerstdagen eten we al snel te veel. Je wil al het lekkers proberen, maar is dat ook echt nodig? Luister naar je lichaam om overeten te voorkomen. Eet wat rustiger en geniet van elke hap. Stop met eten wanneer je vol zit en eet alleen wanneer je daadwerkelijk honger hebt.

Balans
Uiteindelijk draait alles om balans. Het is niet erg om een keer wat meer te eten. En het is ook echt niet erg om een keer minder gezond te eten. Wel is het belangrijk dat dit alles in balans blijft.

Gun jezelf vooral wat lekkers, maar doe dat met mate. Heb je wat meer gegeten? Maak dan na de maaltijd een wandeling zodat je jouw spijsvertering een handje helpt.

Uiteindelijk maakt eten een groot onderdeel uit van de feestdagen, maar waar het echt om gaat… Samenzijn en genieten! En dat kan gelukkig ook op een gezonde manier.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.