Kickstart je dag met een heerlijk ontbijt

Kickstart ontbijt

Een voedzaam ontbijt helpt om de dag goed te starten. Nou heeft de een meer moeite met ontbijten dan de ander… Gelukkig kan een makkelijk en lekker ontbijt dit net wat makkelijker maken. Wij zijn benieuwd naar jouw favoriet!

1. Toast it
Toast met avocado is eenvoudig, snel te maken en erg lekker. Het enige wat je hoeft te doen is je sneetjes brood roosteren en deze besmeren met geprakte avocado. Eventueel kun je er een klein beetje peper en zout over strooien.

2. Roerei
Ei is perfect te combineren met groenten. Denk bijvoorbeeld aan bladspinazie, cherrytomaten of wortel. Net wat je op dat moment nog hebt liggen.

3. Havermout met een twist
Wij horen je denken… Havermout, dat is toch niet ‘speciaal’. Maar met havermout kun je alle kanten op. Wij weten in ieder geval zeker dat deze combinatie niet de standaard combi is waar jij aan hebt gedacht.

Combineer havermout met versgeperst sinaasappelsap, yoghurt en stukjes appel. Zo heb je een voedzame maaltijd en krijg je direct een dosis fruit binnen!

4. Overnight oats
Ga jij liever voorbereid tewerk? Dan is dit ontbijtje iets voor jou. Maak de avond van tevoren je overnight oat door havermout (50 gram) in een kom te mengen met melk (200mL). Denk deze af en zet het in de koelkast tot de volgende ochtend. Snijd het fruit (bijvoorbeeld perzik, mango en aardbeien) in stukjes. Het enige wat je in de ochtend nog hoeft te doen is de overige melk (100 mL) erdoor te roeren en het fruit erop te scheppen!

5. Wortel met rozijn
Echt veel uitleg heeft deze ontbijt variatie niet nodig. Je neemt een wortel, raspt deze en mengt de stukjes wortel met rozijn. Doe dit vervolgens op een boterham en smullen maar!

6. Nog eentje dan
Een andere fijne combinatie voor op brood die wij in eerste instantie nog niet kende is zuivelspread met verse vijg. Het enige wat jij hoeft te doen is de boterham te besmeren met een laagje zuivelspread. Snijd de vijg in plakken en leg deze op de zuivelspread.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.