Dit kun je beter niet in de magnetron doen

Magnetron

Misschien heb je er wel eens van gehoord; sommige dingen kun je beter niet in de magnetron doen. Een ei bijvoorbeeld. Deze kun je beter niet in de magnetron koken. Maar dat is natuurlijk niet het enige op het lijstje… Er is meer!

Eieren
Op zich is het bij de meeste mensen bekend dat je beter geen volledig ei in de magnetron moet doen. Doe je een rauw ei met schaal in de magnetron, dan wordt de druk in het ei zo hoog dat deze zal ontploffen. En dat geeft natuurlijk een enorme troep! En wist je dat ook wanneer je het ei al uit de magnetron hebt gehaald het ei alsnog kan ontploffen? Best gevaarlijk want voor je het weet krijg je de hete inhoud van het ei over je handen en verbrand je je handen. Au!

Aluminiumfolie
Het is je misschien wel eens per ongeluk gebeurt… Je wilde iets opwarmen en vergat het aluminiumfolie eraf te halen of er is nog een klein stukje achter gebleven zonder dat je het hebt gezien. Voor je het weet lijkt er een enorme onweersbui los te barsten in de magnetron en schrik je je een ongeluk.

Aluminiumfolie veroorzaakt dit. Haal dit dan ook altijd van de maaltijd af die je wil opwarmen!

Rode peper
Rode pepers staan om een andere reden in dit lijstje. Doe je een peper in de magnetron dan gebeurt er niet zoveel. Maar open je de deur? Dan kan dit enorm gaan branden aan je ogen en keel.

Bevroren vlees
Ook wordt het afgeraden bevroren vlees op te warmen in de magnetron. Doe je dit wel dan vieren bacteriën geheid feest. Ook zal het vlees aan de buitenkant gaar worden, maar in het midden blijft het ijs maar dan ook echt ijskoud.

Verstandiger is om het vlees dat je wil eten een nacht van tevoren in de koelkast te leggen in plaats van in de diepvries. Op deze manier krijgt het vlees de kans om geleidelijk te ontdooien en kun je het de volgende dag direct bakken en eten.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Elle Eten