Een workout met muziek gaat gewoon beter

workout op muziek

Een Curves workout gebeurt standaard op muziek. Muziek helpt namelijk niet alleen om een workout leuker te maken… Ook draagt het tempo in de muziek bij aan het houden van het juiste ritme en wordt sporten makkelijker. Sterker nog. Onderzoekers van de Universiteit Gent hebben hier onderzoek naar gedaan. Wat blijkt: motiverende muziek in het juiste tempo zorgt ervoor dat je grotere passen zet.

De juiste muziek
Welke muziek het meest optimaal werkt is per persoon verschillend. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het soort workout dat je doet. Past de muziek waarnaar je luistert daarbij?

Bij Curves hoor je daarom een speciale mix van muziek die perfect aansluit op het ritme voor de oefeningen uit het Curves Circuit. En ook thuis kun je hier eenvoudig mee aan de slag. Wil je jouw home workout of wandeling een boost geven? Kies dan niet direct voor de muziek waar je het liefst naar luistert, maar stel een playlist samen met nummers die bijvoorbeeld hetzelfde ritme hebben als het tempo waarin jij beweegt.

Ook schijnt de boodschap uit het nummer invloed te hebben op jouw workout. Een liedje met motiverende teksten motiveren om net dat beetje extra te geven.

Ook na je workout
Niet alleen tijdens de workout, maar ook erna heeft de juiste muziek een positieve invloed. Uit het onderzoek is gebleken dat de juiste muziek het herstel van je lichaam positief beïnvloedt. Muziek met 60 tot 90 beats oer minuut is ideaal voor na de workout. Dit aantal beats ligt namelijk voor de meeste mensen onder hun hartslag in rust.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Sport.nl