‘s Ochtends sporten? Zo pak je het aan!

's Ochtends sporten

Door de dag sportief te beginnen kun je tijdens de dag beter presteren. Ook zorgt de afgifte van neurotransmitters – dit komt vrij in je zenuwcellen wanneer je sport – ervoor dat je scherper en fitter bent. De ochtend beginnen met een fijne workout geeft energie, maar ben je geen ochtendpersoon, dan kan het wel lastig zijn om je bed uit te komen voor zo’n sportieve start van de dag. Met deze tips lukt het ook jou om de dag goed te starten!

1. Zet je tas alvast klaar
Wanneer je in de vroege ochtenduren opzoek moet naar je sportkleding is de keuze om te blijven liggen snel gemaakt. Leg je jouw sportkleding de dat ervoor alvast klaar, dan hoef je alleen uit je bed te rollen en kun je jouw sportoutfit haast al slapend aantrekken.

2. Eerder naar bed
Veel ochtend mensen duiken ’s avonds eerder onder de wol… Best logisch natuurlijk! Wil je eerder opstaan, dan is het een aanrader om eerder naar bed te gaan. Vind je het lastig om in slaap te vallen? Probeer eens een thee met valeriaan. Deze thee heeft een kalmerende werking en bevordert de natuurlijke slaap.

3. Samen is altijd leuker!
Gemotiveerd blijven om te gaan sporten kan op den duur best lastig zijn. En ben je eenmaal een keer niet geweest… Dan is de kans groot dat je het die keer erop ook overslaat. Een ‘sportmaatje’ kan helpen om gemotiveerd te blijven. Plan samen jouw workout (op afstand)… Wanneer je weet dat er iemand op je wacht is de kans een stuk kleiner dat je blijft liggen.

4. Motivatie om uit bed te komen
Wanneer je eenmaal uit bed bent is het makkelijker om daadwerkelijk op te staan. Leg je telefoon of zet je wekker daarom verder bij je vandaan. Hierdoor moet je het bed uit om de wekker uit te zetten. En ben je er eenmaal uit, dan kun je net zo goed eruit blijven en lekker gaan sporten. Toch…?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health