Hoe krijg je de zweetgeur uit je kleding?

Zweetgeur uit je sportkleding

Het is vrij normaal dat je tijdens het sporten aan het zweten bent. En als je een paar keer dezelfde sportkleding draagt kan het voorkomen dat de zweetgeur uit je sportkleding niet meer verdwijnt. Omdat niks zo vervelend is als een blijvende zweetgeur, hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet, zodat de zweetgeur uit je sportkleding wel degelijk verdwijnt. Binnenkort ruikt jouw sportkleding dus weer lekker fris!

Soda
Stop je kleding in een emmer water en voeg er een flinke scheut soda aan toe. Daarna kan je kleding in de wasmachine mee gewassen worden.

Azijn
Laat je kleding een hele nacht in een emmer water met azijn weken. Daarna door in de wasmachine. Daarna ruikt je kleding als het goed is weer lekker fris.

Let op! Gebruik nooit azijn en soda als combinatie. De stoffen heffen elkaars eigenschap namelijk op, waardoor ze beide totaal nutteloos worden.

Stomen
Ga met je strijkbout, met de stoomoptie(!), over de desbetreffende plek. Doe dit zowel aan de binnen- en buitenkant.

Dettol
Dettol staat bekend om het doden van bacteriën: spuit of smeer daarom wat Dettol op de betreffende plek. Even laten intrekken en vervolgens je kleding in de wasmachine stoppen.

Heb jij eventueel nog een andere manier of truc waardoor jij jouw sportkleding weer overheerlijk laat ruiken? Laat het ons weten, wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!