,

Een effectieve workout hoeft niet lang te duren

Effectieve workout

Om je lichaam effectief te trainen is het niet nodig om uren achter elkaar te sporten. Het gaat er meer om hoe je jouw workout aanpakt. Want ga je gericht te werk, dan ben je ook zo klaar. Bij Curves weten we dat krachttraining werkt en dat het nooit te laat is om te beginnen. Hoe? Daar helpen we je graag bij!

Sterke spieren
Sterke spieren zijn belangrijk voor ons lichaam. Spieren zijn niet alleen belangrijk om goed te kunnen bewegen. Ook voor processen in ons lichaam zijn spieren van belang, denk bijvoorbeeld aan je hart! Logisch dan ook dat sterke spieren helpen om de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren.

Voordelen van krachttraining
Met behulp van krachttraining is het mogelijk om je metabolisme een boost te geven. Daarnaast verbranden spieren meer calorieën dan vet. Ook moeten je spieren na het trainen herstellen, wat eveneens vraagt om behoorlijk wat energie. Beide zorgen voor een hogere stofwisseling.

Verschillende maten van bewegen
Bewegen kan worden opgedeeld in verschillende maten van intensiteit.

  • Sedentair licht: bijvoorbeeld wandelen;
  • Sedentair matig: bijvoorbeeld fietsen;
  • Sedentair hoog intensief: bijvoorbeeld hardlopen of HITT (Hoge intensiteit intervaltraining).

Het advies
De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert om per week 150 minuten matig of zwaar intensieve inspanning uit te voeren. Dit verspreid over meerdere dagen. Denk hierbij dus aan bijvoorbeeld fietsen, snelwandelen of een andere activiteit waarbij je niet gemakkelijk een gesprek kunt voeren. Ook worden er tenminste tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten geadviseerd.

Effectief sporten
Een effectieve workout hoeft niet lang te duren. Sterker nog; hoe minder tijd je workout in beslag neemt, hoe makkelijker je er tijd voor vrij kunt maken. Ook is hier niet nodig om jezelf elke dag helemaal af te beulen in de sportschool. Twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen is al goed!

Bij Curves bieden we daarom een programma waarbij je driemaal per week 30 minuten sport en zo het advies van de gezondheidsraad prima kunt naleven. Nu we even niet in de clubs terecht kunnen betekent het alsnog niet dat jouw fitheid in gevaar hoeft te komen. Met de handige Curves Home workouts blijf je in beweging. Want die sterke spieren willen we natuurlijk wel behouden!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.