Een goede sport-bh kopen? Zo kies jij de juiste

sport-bh

Wanneer heb jij voor het laatst geïnvesteerd in een goede sport-bh? Misschien heb je er onlangs pas een gekocht… Maar veel vrouwen dragen tijdens het sporten geen goede sportbeha. Dit terwijl het toch echt wel een aanrader is.

Sportbh’s geven namelijk extra comfort en ondersteuning tijdens het sporten. Wanneer je druk bezig bent met je workout beweegt je hele lichaam, dus ook je borsten. Hierdoor worden zij extra belast. Door te kiezen voor een goede sport-bh wordt maar liefst 75 tot 80 procent van de bewegingen tijdens het sporten geabsorbeerd. Een normale bh daarentegen absorbeert slechts 35 tot 40 procent.

Wanneer je geen goede sport-bh draagt kan dit leiden tot nek- en rugklachten. Ook kunnen de vele bewegingen blijvende schade veroorzaken aan het borstweefsel. Je borsten zullen hierdoor op lange termijn minder stevig worden.

Kies de juiste sport-bh
Door op een aantal punten te letten weet je zeker dat jij de juiste bh voor jou kiest. Afhankelijk van het soort sport heb je namelijk een bh nodig die meer of minder ondersteuning biedt.

Sporten zoals hardlopen vragen bijvoorbeeld om een bh met hoge ondersteuning. Dat betekent niet dat de bh dusdanig strak moet zitten dat je niet meer normaal kunt ademen. Wel zit deze zo om je lichaam gevormd dat de bh niet zomaar verschuift.

Veel sportbh’s bevatten geen beugel. Dat is eigenlijk best vreemd, want juist de beugels zorgen voor extra stevigheid. Wel horen de beugels in sport-bh’s goed ‘verpakt’ te zijn. Op die manier voel je ze niet wanneer je de bh draagt.

Het wassen
Na elke workout is het verstandig om je sport-bh te wassen. Doordat de bh op de huid gedragen wordt, neemt deze het zweet op. Het zout in het zweet kan de elasticiteit van de bh aantasten. Was de bh daarom na elke workout zodat het zout er direct weer uit is. Dit kun je het beste met de hand doen of op een fijn wasprogramma in de wasmachine (maximaal 30 graden).

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health