Meer omega 3-vetzuren eet je zo

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn vooral te vinden in vis en in schaal- en schelpdieren. Deze gezonde vetten dragen bij aan een gezond lichaam. Ze beschermen namelijk tegen hart- en vaatziekten. Ook zijn deze vetzuren goed voor onze hersenen en het concentratievermogen. Doordat de omega-3 vetzuren voornamelijk in vis en schaaldieren zit, kan het lastig zijn om er voldoende van binnen te krijgen. Daarom delen we graag een aantal handige tips met jou zodat je makkelijker het nodige aantal omega-3 vetzuren binnenkrijgt.

Meer dan alleen vis
Ondanks dat omega-3 vetzuren voornamelijk in vis, schaal- en schelpdieren zit bevatten groene bladgroenten, walnoten en (producten van) soja ook omega-3 vetzuren. Ben je dus niet zo’n vis liefhebber, dan kun je ook op een andere manier beetjes van deze goede vetzuren binnenkrijgen.

Wanneer het aankomt op groene bladgroenten zijn spinazie, paksoi, groenlof of andijvie een aanrader. Wil je liever gaan voor bladgroenten met de grootste hoeveelheid omega-3 vetzuren erin? Kies dan voor veldsla, postelein of spruitjes.

Walnoten bevatten plantaardige vetzuren. Ze bestaan voor meer dan de helft uit onverzadigde vetten en uit onderzoek is gebleken dat het eten van walnoten bij dieren de leerprestaties en het geheugen verbetert. Dit alles door de omega-3 vetzuren in de walnoot. Walnoten zijn daarnaast niet alleen lekker als snack. Ook kun je ze toevoegen aan een Italiaanse pasta of een frisse salade.

Hebben we het over de belangrijkste plantaardige bron aan omega-3 vetzuren, dan hebben we het over lijnzaad. In één eetlepel lijnzaad zit 2,2 gram aan onverzadigde vetten. Lijnzaad kun je op verschillende manieren eten, bijvoorbeeld met yoghurt of havermout.

Last but not least is soja een aanrader. Sojabonen en producten gemaakt van soja bevatten weinig calorieën, veel eiwitten en omega-3 vetzuren. Hieronder vallen dus ook producten zoals tofu en tempeh.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu