5x groenten die veel eiwit bevatten

eiwitrijke groenten

Wanneer je sport heeft je lichaam behoefte aan eiwitten. Deze zijn namelijk nodig voor het opbouwen en herstellen van je spieren. Nou betekent dit niet dat je in de weer moet met eiwitshakes… Wel kun je op verschillende manieren eiwitten toevoegen aan je voeding. Want die eiwitten zitten ondanks dat je er misschien niet direct aan hebt gedacht bijvoorbeeld ook in verschillende groenten. Wij delen dan ook maar wat graag vijf toppers van groenten die rijk aan eiwitten zijn.

Asperges
Asperges zijn niet alleen rijk aan glutathion, wat zorgt voor de afvoer van toxische stoffen uit ons lichaam. Ook zijn asperges een topper wanneer het gaat om de hoeveelheid eiwit die zij bevatten. Eén asperge is namelijk goed voor één gram aan eiwit!

Artisjok
Misschien verschijnen artisjokken niet zo vaak op jouw bord… Toch zijn ze het meer dan waard! Eén ei bevat gemiddeld zo’n 6 gram aan eiwit. Eén kleine artisjok bevat gemiddeld zo’n 3 gram aan eiwit. Kortom; ware eiwit bommetjes als je het ons vraagt.

Mais
Ondanks dat mais niet zoveel eiwit bevat als asperges en artisjokken, is het zeker de moeite waard om het eens vaker op het menu te zetten. Mais is namelijk erg veelzijdig. Denk aan een lekkere bonenschotel, in een wrap of bij een salade. In 100 gram mais zit ongeveer 3 gram eiwit.

Waterkers
Wil je eens iets anders erbij op je brood of in je salade? Probeer waterkers eens. In 100 gram waterkers zit maar liefst 4 gram eiwit. Door de fijne smaak is het eenvoudig toe te voegen aan verschillende lunches en gerechten. Daarmee wordt het een eitje om meer eiwitten binnen te krijgen toch?

Bonen
Ondanks dat veel mensen wel zullen weten dat er in bonen veel eiwitten zitten mogen ze zeker niet ontbreken in dit lijstje. Bonen zijn namelijk de favoriet van veel vegetariërs om toch de benodigde eiwitten binnen te krijgen. Door de uiteenlopende mogelijkheden kun je bij bijna elk gerecht wel een passende soort boon vinden. Naast eiwit bevatten bonen ook veel vezels en complexe koolhydraten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health