3x fabeltjes over het kweken van sterke spieren

Krachttraining voor vrouwen, sterke spieren

Krachttraining is onwijs belangrijk voor een sterk en gezond lichaam. Niet voor niets combineren we cardio- met krachttraining in het Curves Circuit. Zo werk je keer op keer aan een fit en sterk lijf. Ondanks dat krachttraining zo goed voor je lichaam is, gaan er behoorlijk wat fabeltjes rond over het kweken van sterke spieren… Wij lichten er graag drie voor je uit.

1. Eiwitshakes zijn een must
Eiwitshakes kunnen een fijne aanvulling zijn op je voeding, vooral wanneer jij je bezighoudt met krachttraining. Eiwitten dragen namelijk bij aan een voorspoedig herstel van je spieren. Toch is het niet nodig om aan de slag te gaan met eiwitshakes. Door in je normale voeding producten zoals kipfilet of kwark te eten, krijg je ook voldoende eiwitten binnen.

2. Zonder spierpijn geen sterkere spieren
Ondanks dat spierpijn na een workout misschien op een positieve manier bijdraagt aan het gevoel dat je goed bezig bent, draagt het hebben van spierpijn niet bij aan het behalen van betere resultaten. Vaak ontstaat spierpijn namelijk doordat je een oefening uitvoert die je nog niet eerder hebt gedaan. Je lichaam en dus je spieren moeten wennen aan de oefening waardoor je spierpijn kunt krijgen. Voer je gedurende een langere tijd vaker de desbetreffende oefening uit, dan zul je merken dat je geen spierpijn meer krijgt door de oefening. Krijg je wel gedurende een langere tijd na elke workout spierpijn, dan kan dit op den duur averechts werken en leiden tot overbelasting.

3. Vet omzetten in spiermassa
Ondanks dat het geweldig klinkt – vet omzetten in spieren – is het niet helemaal waar. Vetmassa wordt niet gebruikt om spiermassa mee op te bouwen. Je spieren gebruiken namelijk aminozuren, ook wel kleine onderdelen van eiwitten, om je spieren te herstellen en te laten groeien. Wel verbrand je vet wanneer je aan doet krachttraining en zelfs daarna.

Dit komt doordat je spieren energie nodig hebben om te functioneren. Je lichaam krijgt energie door vet te verbranden. Ook het herstel van je spieren na de workout kost energie. De verbranding van vet gebeurt hierdoor dus niet alleen tijdens de workout, maar ook na de workout.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Krachttraining Vrouwen