6 tips om eiwitten toe te passen in je dieet

Eiwitten in dieet

Eiwitten kun je overal terug vinden: In bijvoorbeeld energierepen, shakes, cornflakes of brood. Eiwitten zijn langzame brandstoffen, en dat zorgt ervoor dat het langer duurt om ze te verteren, dat zorgt ervoor dat je langer het gevoel hebt dat je vol zit. Eiwitten helpen het lichaam ook om te groeien en spieren te behouden.

Maar weet je wel hoeveel eiwitten je nodig hebt en hoe je eiwitten het best in je dieet toepast? Wij van Curves hebben zes handige tips op een rijtje gezet.

1.Focus  op het noodzakelijke
Het is beter om complete eiwitbronnen binnen te krijgen. Deze bevatten alle negen aminozuren die een mens nodig heeft. Goede voorbeelden van complete eiwitbronnen zijn zuivel, mager vlees of quinoa.

2.Wees consistent
Het is beter om eiwitten verdeeld over de dag te eten in plaats van in één keer een grote hoeveelheid tijdens bijvoorbeeld het avondeten. Dat vind je lichaam fijner.

3.Lees etiketten
Lees de etiketten op de producten die je koopt. Ook op die van je ‘verse’ eiwitbronnen. Als de ingrediëntenlijst op je verse eiwitbron nog andere woorden bevat naast de werkelijke bron ga dan even op zoek naar een ander merk. Pas ook op voor extra toevoegingen zoals kunstmatige kleurstoffen, glucose-fructose, mononatriumglutamaat (MSG) of nitraten.

4.Dierlijke eiwitten zijn het makkelijkst
Dierlijke eiwitten worden door je lichaam het makkelijkste opgenomen. Zo geeft 20 gram eiwitten van een ei je meer energie dan dezelfde hoeveelheid van plantaardige eiwitten, denk daarbij aan bijvoorbeeld granen. Dat wil niet zeggen dat je geen plantaardige eiwitten meer moet consumeren.

5.Bijzondere eiwitbronnen
Bijzondere eiwitbronnen: iedereen kent natuurlijk wel eiwitbronnen als rundvlees, kip, vis of granen. Naast deze basis eiwitbronnen zijn er nog veel meer gezonde, goede eiwitbronnen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld gedroogde bonen, erwten, tofu, quinoa, noten of griekse yoghurt. Zo zorg je voor een beetje (lekkere) afwisseling!

6.Eiwitten helpen vet verbranden
Eiwitten zijn thermogeen. Dat betekent dat er een kleine calorieverbranding ontstaat tijdens het verteren. Eiwitten kunnen je dus helpen met het verbranden van vet!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!