Een goede balans voor een stevige basis

Botten en gewrichten

Sporten is niet alleen belangrijk voor het krijgen van sterke spieren. Daarnaast verbeter je jouw balans wat bijdraagt aan een aantal belangrijke punten, namelijk:

Jouw houding
Door te werken aan een betere balans, train je eveneens de spieren die bijdragen aan een betere houding. Sterke spieren in je bovenlichaam verkleinen de kans op een verkeerde houding terwijl je zit. Ook verklein je hiermee de kans op rug- en nekpijn.

Ontspanning
Een goede balans kan helpen bij het ontspannen van je spieren. Hierdoor hoeven je spieren niet continu aan het werk te zijn, maar krijgen ze ook de kans om te rusten.

Minder blessures
Oefeningen waarmee je jouw balans verbetert versterken je spieren, verbeteren de coördinatie en de reactietijd. Dit samen verkleint de kans op blessures. Je lichaam wordt namelijk getraind om te reageren op onverwachte situaties.

Een betere workout
Wanneer je balans beter is heb je meer controle over je lichaam. Hierdoor kun je bewegingen met meer precisie uitvoeren, wat er voor zorgt dat bewegingen efficiënter worden. Het gevolg is dat ook jouw workout efficiënter wordt.

Zo train je jouw balans
Het is fijn om te weten waar een goede balans aan bijdraagt. Alleen hoe train je jouw balans precies?

Je kunt jouw balans al verbeteren met eenvoudige oefeningen. Ga bijvoorbeeld tijdens het poetsen van je tanden of tijdens het koken een tijdje op één been staan.

Tijdens het sporten kun je jouw balans verbeteren door een oefening langzamer uit te voeren. Door dat je langzamer beweegt moeten je spieren harder werken om ‘binnen de lijntjes’ te blijven. Ze moeten in balans blijven om de oefening uit te voeren zoals jij wil.

Ook yoga draagt bij aan een goede balans. Je let bij het uitvoeren van yoga oefeningen op je ademhaling, balanceert en beweegt langzaam. Kortom; alle ingrediënten om jouw balans een boost te geven!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu