Zo pak je sporten op na een break

Sporten na break

Soms lukt het gewoon even niet… Je hebt een blessure, bent ziek of red het niet door werk. Allemaal redenen waardoor je een periode minder of niet naar Curves bent geweest. En dat is niet erg. Het belangrijkste is dat je nu het wel weer lukt ook gaat! Nadat je een langere tijd minder vaak of niet bent geweest kan het lastig zijn om de draad weer op te pakken. Doe je dit goed, dan ben je ook zo weer terug in je Curves ritme.

Een gewoonte
Maak van Curves een gewoonte. Pas wanneer iets een gewoonte is, is het eenvoudiger er een succes van te maken. Het is de moeilijkste stap, maar tegelijkertijd de belangrijkste. Het vastzetten van jouw sportieve moment in je agenda werkt niet altijd even goed. Het wordt een ‘moeten’ en daar word je niet vrolijk van!

Maak er in plaats daarvan een gewoonte van. Maak jezelf klaar in een vaste volgorde. Van het inpakken van je tas, het vullen van het flesje tot het daadwerkelijk naar Curves gaan. Herhaling maakt dat je lichaam en je hersenen eraan wennen. Het gevolg; op automatische piloot spring jij op de fiets of in de auto naar Curves voor jouw Curves Circuit! Voor je het weet zit je weer helemaal in de flow.

Motiveer
Voor sporten heb je motivatie nodig. Jouw doelen spelen hier een belangrijke rol bij, maar ook andere dingen kunnen je motiveren. Zo kun jij jezelf na een X aantal keer sporten dat ene mooie (sport)shirt cadeau doen dat je al zolang wilde hebben.

Blijf realistisch
Wanneer je om welke reden dan ook even uit de running bent geweest is het niet meer dan logisch dat je even nodig hebt om er weer helemaal in te komen. Niet alleen qua mindset maar ook qua conditie! En ja, dat kan best iets langer duren dan je had verwacht. Focus daarom niet op hoe fit je was, maar op hoe het nu gaat en waar je heen wil.

Stretch!
Stretchen na het Curves Circuit is belangrijk en is een goede cooling down om het lichaam na het sporten tot rust te laten komen. Daarnaast geeft stretchen rust in je hoofd, maakt het je leniger en ondersteunt het je training. Twijfel je of je wel op de juiste manier stretched? Vraag het gerust aan je Curves Coach! Ze adviseren je graag.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Gezond Nu