Slaap Challenge: doe je mee?

Slapen

Ontspannen, tijd vrij maken voor jezelf en rust pakken is moeilijk voor mensen. Maar hoe minder je dat doet, hoe moeilijker het is daadwerkelijk in te slapen. Dat leer ik aan mijn klanten: hoe ontspan je ook al weer? Gelukkig is ontspannen (weer) te leren. Als baby konden we al goed liggen, ontspannen en slapen, maar helaas zijn we dat in de loop van tijd een beetje verleerd. Door oefeningen te doen herinneren mijn klanten zich weer wat ontspanning is en hoe ze dat kunnen integreren in hun dagelijks leven.

Regelmatig bewegen, goed slapen en gezond eten is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Als er bij één van deze drie iets mis gaat, dan merk je dat gelijk. Slapen zorgt voor herstel, bewegen zorgt voor een fit lichaam en gezond eten zorgt voor de juiste bouwstoffen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam van de dag – gedurende de dag verbruik je namelijk voedingsstoffen en energie. Deze bouw je weer op tijdens je nachtrust.

Vergelijk het maar met het opladen van mobiel, die leg je ook regelmatig aan de oplader om hem weer goed te laten functioneren.

Goed slapen heeft een positief effect op je sportprestaties. Topsporters staan er om bekend veel te slapen en dat zie je terug in hun prestaties. Weet je dat je beter slaapt als je regelmatig sport/beweegt gedurende de week? Een fysieke uitlaatklep zorgt er voor dat je lichaam beter kan ontspannen.

Kortom: investeren in sport, slaap en voeding komt ten goede van je gezondheid.

Wil je een Kampioen slapen worden? Doe dan mee met de Challenge Tijd voor Goed Slapen. Je kan je via de website www.tijdvoorgoedslapen.nl inschrijven.

Dit artikel werd geschreven door: Eveline Bosselaar.
“Mijn naam is Eveline Bosselaar. Ben 38 jaar en woon al vele jaren met plezier in Utrecht/Leidsche Rijn. Mijn praktijk voor fysiotherapie is ook gevestigd in Utrecht. Ik werk met name met mensen die niet kunnen slapen. Verder beweeg ik met mensen ook in een park voor meer ontspanning en beweging. Ik sport al weer 1.5 jaar bij Curves en ik merk dat mijn lichaam sterker en fitter is geworden en dat ik ook energiek blijf. Mijn werk kan behoorlijk fysiek zijn en dan is het fijn als ik het fysiek aan kan. Ik heb duidelijk minder nek en rug-klachten sinds ik bij Curves sport. Daarnaast is het ook gewoon heel erg gezellig in Vleuterweide. De begeleiding is goed en ze houden mij in de gaten hoe ik sport. Dat geeft steun en zorgt ervoor dat je blijft komen.”

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!