Peulvruchten bij je ontbijt… Zo doe je dat!

Peulvruchten

Meer groente eten is wat bij veel van ons op het lijstje staat… Nou begrijpen wij dat het niet altijd even makkelijk is. Eerder schreven we al eens over makkelijke manieren waarop je meer groente kunt eten. Ook kun je groenten toevoegen aan je ontbijt, bijvoorbeeld peulgroenten. Hoe je dat precies doet?

Supergezond
Peulvruchten zijn een bron aan vezels. Ook bevatten ze veel eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan witte bonen en linzen. Naast de vele vezels en eiwitten zorgen peulvruchten ervoor dat je voor een langere tijd vol zit. Ook bevatten ze prebiotica. Prebiotica heeft een positief effect op je darmwand en immuunsysteem. Daarnaast bevatten deze groenten natuurlijk verschillende vitamines, bijvoorbeeld vitamine B, en mineralen.

Een aantal ideeën op een rij
Nou klikt peulvruchten bij je ontbijt misschien niet als het meest aantrekkelijke ontbijt. Toch zijn er verschillende manieren die niet alleen gezond, maar ook superlekker zijn. Het is eens iets anders dan een saaie standaard boterham. Ook maak je het in no-time! Wij zijn benieuwd welke jouw favoriet is:

1. Gebakken op brood
Witte bonen zijn heerlijk voor op brood. Gebruik hiervoor niet de witte bonen in tomatensaus, maar kook wat witte bonen en breng ze op smaak met tomaat, ui, knoflook en tijm.

2. Jouw ontbijt wordt een eitje
Voor een boost aan eiwitten is een omelet met peulvruchten een ware aanrader. Voeg er ook wat tomaat en cottage cheese doorheen. Met dit vullende ontbijt weet je zeker dat je tot de lunch geen behoefte hebt om te gaan snaaien.

3. Hartige pannenkoek
Wist je dat je pannenkoeken kunt maken van kikkererwtenmeel? Hiervoor heb je kikkererwtenmeel, water en een snufje zout nodig. De pannenkoeken zijn in no-time klaar en kun je in de vriezer bewaren. Superhandig, want zo hoef je ’s ochtends vroeg geen pannenkoeken gaan staan bakken, maar kun je vrijwel direct aanvallen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu