3x redenen waarom je niet uitgeslapen wakker wordt

Uitgeslapen gevoel

De een heeft meer slaap nodig dan de ander… Maar word jij ondanks dat je ruimvoldoende slaapt elke ochtend toch weer moe wakker? Het heeft waarschijnlijk een oorzaak, maar het achterhalen van die oorzaak is niet altijd even eenvoudig. Wel kun je er pas wat aan doen wanneer je het eenmaal weet. Ken jij deze drie minder bekende oorzaken al?

1. Brandend maagzuur
Ondanks dat je er gedurende de nacht niet direct iets van merkt, kan brandend maagzuur iets zijn wat jouw nachtrust verstoort. Word je in de ochtend wakker met een vieze smaak in je mond en een futloos gevoel? Het kan zo zijn dat het maagzuur ‘s nachts makkelijker terugstroomt in je slokdarm. Hier hoef je dus niet gelijk van wakker te worden… Wel kan het de nachtrust van mindere kwaliteit maken.

Heb je het idee dat brandend maagzuur jouw nachtrust verstoort? Probeer dan voor het slapengaan niet meer te eten. Drink daarnaast zo min mogelijk alcohol en slik geen pijnstillers vlak voordat je naar bed gaat.

2. Te weinig drinken
Een goede vochtbalans in ons lichaam is belangrijk voor een goede werking van onze hersenen en zenuwstelsel. Gedurende de nacht droog je wat uit wat ervoor kan zorgen dat je een vermoeid gevoel hebt in de ochtend. Drink daarom voor je gaat slapen nog een glas water. Zorg er daarnaast voor dat je gedurende de dag voldoende vocht binnen krijgt. Door gehydrateerd te blijven, blijft het bloed en de zuurstof ook gedurende de nacht beter naar je hersenen stromen. Hierdoor sta ja met een meer uitgerust gevoel op.

3. De overgang
Ergens tussen de 40 en de 60 krijgen de meeste vrouwen te maken met de overgang. Vermoeidheid is hier symptoom van. De vermoeidheid kan de hele dag door blijven en wordt veroorzaakt doordat de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam daalt. Oestrogeen is namelijk onder andere verantwoordelijk voor het van energie voorzien van cellen.

Gezond eten, sporten en tijdig rust nemen kan helpen om vermoeidheidsklachten tijdens de overgang te verminderen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu